Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 10 Wrzesień 2020, 15:39
PiotrNS napisał/a:
Ale lampiło poniżej normy więc już lepiej. A najlepszy byłby w ogóle październik 1974, jakiś bezpłciowy listopad, grudzień 1969, styczeń 1987 i luty 1965, a kolejno coś jak marzec 2009 i kwiecień z głębokiej komuny, maj 2010 też nie zaszkodzi, bo opady i chmury zawsze w cenie, przynajmniej nikt nic nie zapali.
Sorry, jestem na tyle ograniczony umysłowo, że coraz mniej tu rozumiem
No jak ktoś chce to proszę bardzo, ale to nie mój wishlist xD
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36422 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 10 Wrzesień 2020, 15:42
PiotrNS, nie zrozum mnie też źle, absolutnie nie chce takiej zimy jak wymieniłeś. Ale ludziom ostatnio już tak odpitala (przeczytaj sobie dzisiejsze komentarze z meteomodel), że jeśli coś takiego nie nadejdzie, to kolejny rok z rzędu będą pi*dolić, a ja już tego po prostu nie wytrzymam.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16307 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 10 Wrzesień 2020, 15:42
Eee... październik 2018 był fajniejszy (miał mokry epizod, a na ciepło znalazło się dużo miejsca). Owszem, też miał niskie tmin., no ale ludzie normalnie w parkach siedzieli 1 i 2 dekadę, w dodatku wielu z nich nie miało kurtek czy marynarek (niektórzy nawet byli w krótkich spodenkach i krótkim rękawku). Jakoś nie wydaje mi się, by tak entuzjastycznie mieszkańcy by się ubierali w 2010 r. Naprawdę 12-14 C w ciągu dnia, a 22-24 C to jest jednak znaczna różnica (nawet jeśli obydwa przypadki są bardzo amplitudowe i w cieplejszym wariancie temp. nocą wynoszą po 0-5 C).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25164 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 10 Wrzesień 2020, 15:48
Bartek617, Druga dekada października 2018 to najlepsza jesienna dekada ever, to król z jaskrawymi kolorami drzew, latającymi motylami, kwitnącymi kwiatami, lampą i ciepełkiem 27.09-2.10 to tylko grzyby w tym pseudocieple można było szukać...
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum