Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 46 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6849 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 21 Styczeń 2020, 20:42 Jeziora na Kaszubach.
Pierwsze jezioro ,które chcę pokazać to jeziorko Czarne w Kartuzach 12 kilometrów od mojego domu. Kartuzy to małe miasteczko (Stolica Kaszub) jest otoczona 6 jeziorami chociaż w opisie występuje tylko 5 jezior o tym jednym zapominają albo mało kto wie ,że takie jest.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 46 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6849 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 23 Styczeń 2020, 11:02
LukeDiRT napisał/a:
Ładne zdjęcia. Jeziorko też niczego sobie.
Ciekawe, czy w okresie letnim można się w nim kąpać, czy raczej obowiązuje zakaz kąpieli.
Niestety nie można w nim się kąpać choć zakazu tam nie ma ale wątpię aby tam ktoś w nim by się kąpał a to głównie z dwóch powodów. Pierwszy jest to jezioro torfowe a drugie ,że niedaleko od tego jeziorka było tam w czasach komunistycznych śmietnisko dla miasta,którego już wiele lat nie ma bo zostało przykryte ziemią. Więc woda w jeziorze jest na pewno zatruta. Ale jak byłem w zeszłym roku latem to widziałem kilku wędkarzy i mieli nawet sporo ryb. Ale ja bym ich nie jadł ,zresztą i tak nie jadam ryb.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12294 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 23 Styczeń 2020, 16:27
Piękne zdjęcia, szczególnie chmury odbijające się w tafli wody prezentują się nad wyraz spektakularnie. Bardzo lubię jeziora północnej Polski, ich chłodny a piękny, głęboki wyraz i okoliczną przyrodę i chętnie bym nad takim posiedział, a może i nauczył się łowić ryby. Na pewno takie lekkopodmokłe okolice są także rajem dla wszelkiego ptactwa.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Wysłany: 24 Styczeń 2020, 21:24
Piotrze dzięki. W naszych rejonach jest naprawdę dużo ptactwa czy zwierząt w lesie ,ponoć nawet już wilki widziano ,których nie było. Co do jezior to u nas co kawałek jakieś są ale nie są za duże po za kilkoma.
Teraz na tych zdjęciach jest jeziorko w który lubię się kąpać maksymalna głębokość 22 metry a średnia ponad 10 metrów.Zdjęcia zrobiłem 6 listopada 2018 roku wtedy najpóźniej się kąpałem przy temperaturze powietrza 14 stopni a wody 9 stopni.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11875 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 25 Styczeń 2020, 09:47
Janekl napisał/a:
Nie wiem dlaczego miniaturki są do góry nogami ?
No właśnie nie wiem dlaczego tak się robi. Gdy ja wrzucam swoje zdjęcia, wszystko jest Ok.
Ale najważniejsze, że zdjęcia prawidłowo się wyświetlają gdy otworzymy je w pełnym rozmiarze.
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16035 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 10 Luty 2020, 20:17
LukeDiRT napisał/a:
Janekl napisał/a:
No właśnie nie wiem dlaczego tak się robi. Gdy ja wrzucam swoje zdjęcia, wszystko jest Ok.
Ale najważniejsze, że zdjęcia prawidłowo się wyświetlają gdy otworzymy je w pełnym rozmiarze.
W pełnym wymiarze nie mieszczą się w kadrze. Może to nie z Kaszub, lecz z drugiej półkuli Tam podobno ludzie chodzą do góry nogami.
Julian Tuwim ⇒Nauka
Cytat:
I nic nie wiem, i nic nie rozumiem,
I wciąż wierzę biednymi zmysłami,
Że ci ludzie na drugiej półkuli
Muszą chodzić do góry nogami.
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Wysłany: 11 Luty 2020, 16:44
LukeDiRT napisał/a:
Janekl napisał/a:
Te zdjęcia do góry nogami są z komórki a z aparatu są normalne. Na to wychodzi ,że coś nie tak z komórką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum