Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomogła: 39 razy Dołączyła: 17 Maj 2022 Posty: 887
Wysłany: 25 Maj 2022, 12:04 Heroes of Might and Magic III
Cytat:
Heroes of Might and Magic III – strategiczna gra turowa wyprodukowana przez New World Computing i wydana w 1999 roku przez The 3DO Company. Jest trzecią częścią serii Heroes of Might and Magic[2].
29 stycznia 2015 roku miała miejsce premiera edycji HD tej samej gry. Nowa edycja jest dostępna na platformie Steam oraz tabletach z systemami Android i iOS[3]. W 2018 grę usunięto ze sklepu App Store.
Rozgrywka polega na strategicznej eksploracji mapy świata oraz taktycznej walce w systemie turowym. Tak jak w pozostałych grach serii, gracz kontroluje pewną liczbę bohaterów, którzy funkcjonują jako generałowie dowodzący wojskami składającymi się z różnych rodzajów stworzeń, zaczerpniętych z mitów i legend. Gracz może ukończyć (wygrać) mapę, wypełniając cele ustalone przez jej autora, np.: zdobycie wszystkich miast na mapie, zebranie określonej ilości zasobów czy odkrycie układanki w celu znalezienia Graala. Jeśli gracz straci wszystkich bohaterów i miasta, przegrywa grę.
Co myślicie o tej grze? Znacie? Graliście? Osobiście grałam dość dawno temu a soundtrack z menu do tej pory pamiętam i myślę nad powrotem do grania w "hirołsy".
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16249 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 25 Maj 2022, 14:28
Mój Tata chyba grał w tą legendarną grę , ja sam nie mogę sobie przypomnieć, chyba również nie miałem okazji. Ogólnie może to głupie z mojej strony, ale będąc oficjalnie osobą z pokolenia Z, nie przepadam za grami z modelem grafiki dwuwymiarowej (2D). Dobrym wyjątkiem od tej reguły jest jednak m. in. pozycja pt. "League of Legends". Grafika trójwymiarowa dla mnie jest optymalna, zaś jak pojawia się produkcja z modelem bardziej realistycznym (HD), to jest już w ogóle miodzio.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum