Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 25 Maj 2022, 16:31 Którą dekadę muzyczną uważasz za najlepszą?
Ja najbardziej lubię słuchać muzyki z lat 80 i 90, z lekkim wskazaniem na lata 90. Muzyka z początków lat 2000 też nie jest jeszcze tragiczna, ale już nie tak dobra jak we wcześniejszych dwóch dekadach.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 25 Maj 2022, 16:52
Ciężko mi się zdecydować jak mam być szczery xd Muzyka lat 80-tych i 90-tych to akurat (bez urazy Łukasz ) ale jak dla mnie jest trochę kiczowata, chyba jednak wolę muzykę bardziej współczesną, w której elektronika pozwala już na prawdę na wiele. A wybrałem lata 10-te, gdyż kojarzy się z czasami nastoletnimi
Hobby: Większość z wymienionych Pomogła: 39 razy Dołączyła: 17 Maj 2022 Posty: 887
Wysłany: 25 Maj 2022, 17:08
Zdecydowanie lata 80 i 90, na ilość świetnej muzyki, pozbawionej ociekającej zewsząd erotyki, mającej spory przekaz i do tego nie zepsutej poprawnością polityczną. No i te syntezatory, bajka! Teledyski może nie były dziełami sztuki, ale miały w sobie coś, przez co są rozpoznawalne do dziś. Sam soundtrack z GTA Vice City jest świetny na tyle, że bywają dni, w których powracam do tych piosenek! Uwielbienie do piosenek akurat z tych dekad może też się wzięło stąd, że zawsze wolałam klimat dawniejszych lat niż to co jest teraz...
A największy skrót hitów z tamtych lat przedstawiam tu:
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16300 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 25 Maj 2022, 20:13
Kurczę, trudno mi powiedzieć, ale też bym celował od lat 80. do lat 00. obecnego wieku- fajne przeboje w radiu leciały w okresie, jak jeszcze chodziłem do szkoły podstawowej. Później niestety faktycznie udział kontrowersji zaczął niepokojąco z większym impetem rosnąć.
Obawiam się, że na palcach jednej ręki mógłbym wymienić utwory z załączonej przez Ciebie listy...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16236 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 18 Czerwiec 2023, 16:38
Lata 60-te i 70-te. Wiele piosenek z tego okresu granych jest przeważnie jako "covery" do dziś
A ta piosenka w zamierzeniu będąca satyrą na błędy językowe stała sie synonimem "niedwuznacznej propozycji"
I jeszcze coś nie polskiego.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum