Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 21 Październik 2019, 20:05
Bardzo ładnie wyglądają gdy zapada zmierzch, czasami robią na niebie prawdziwą szachownicę
Teraz mi się przypomniało jak w 2009 roku w dniu Wszystkich Świętych wracałem z rodzicami z cmentarza już wieczorem i centralnie przed nami na niebie widoczmy był Księżyc w pełni i trzy smugi kondensacyjne przecinające się w jednym punkcie, coś a'la logo Maserati. To wyglądało wyjątkowo majestatycznie, przy jednoczesnym oświetleniu przez promienie zachodzącego słońca. Niestety nie zdążyłem zrobić zdjęcia.
Przy okazji medialnych sensacji dotyczących końca świata, często pokazywane są zdjęcia rzekomych "krzyży na niebie", które tak naprawdę są oświetlonymi smugami kondensacyjnymi
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum