Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 20 Kwiecień 2020, 14:41
Jacob napisał/a:
Lata 80-te o dziwo, to dużo lepszy i fajniejszy czas w pogodzie niż kolejna dekada.
Ale i wtedy takie wątpliwie przyjemne cuda się zdarzały. Zresztą ominąłeś dyskusję o 1982 i 1984, a właśnie te lata niestety potrafiły przynosić coś takiego.... 1983 za to szczędził i za to go uwielbiam.
Jacob napisał/a:
Zawsze byłem przekonany, że było odwrotnie
Mitologia, co Ci mogę powiedzieć.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 20 Kwiecień 2020, 20:56
Pewnie takie wyniki są w dużej mierze przez temp. nocne (pogoda wyżowa przeważnie oznacza duże dobowe amplitudy temp. powietrza). Wiadomo, temp. już bardziej rosną jak na drożdżach rankiem. W dzień przeważnie jest przeciętnie, czasem ciepło, ale bez szaleństw. Z drugiej strony może nie pada, ale mogło być pochmurno. A w tym miesiącu każdy dzień przyniósł choć trochę słońca (nawet "najbrzydszy" okres, czyli 13-15.04.). Może z "bardziej praktycznego" punktu widzenia ten miesiąc nadaje się do kosza (bo w zasadzie nic nie pada), ale pod kątem wizualnym to chyba 1 z sympatyczniejszych kwietniów. Naprawdę, p. Covid19 zrobił wielką krzywdę nie tylko swoim faktycznym ofiarom, ale też sportowym amatorom, którzy chcą spędzić ten czas na wolnym i świeżym powietrzu, bo chyba nawet zeszłoroczny kwiecień nie zawierał w sobie takich idealnych warunków do trenowania na zewnątrz. Usłonecznienie ma szansę być jednym z najwyższych.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7637 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 20 Kwiecień 2020, 21:28
Bartek617, To raz, ale u nas na połudnu jednak nie jest tak źle, odchylenie od normy jest tutaj najwyraźniejsze no i duże ilości słońca też robią swoje. Kiedyś na prawdę by mi się taki kwiecień podobał, teraz też kiedy postanowiłem korzystając z większej ilości wolnego czasu wkręcić w ogród widzę, że jest po prostu za sucho Odczuwalnie jest super, ale takich dni jak 13.04 powinno być przynajmniej z 6.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 20 Kwiecień 2020, 21:37
Bartek617 napisał/a:
Naprawdę, p. Covid19 zrobił wielką krzywdę nie tylko swoim faktycznym ofiarom, ale też sportowym amatorom, którzy chcą spędzić ten czas na wolnym i świeżym powietrzu, bo chyba nawet zeszłoroczny kwiecień nie zawierał w sobie takich idealnych warunków do trenowania na zewnątrz.
Ja tam się bardzo cieszę, że nie muszę wychodzić wcześnie rano, lub wracać późnym wieczorem. A na świeżym powietrzu i tak dużo przebywam, ale w godzinach, w których pseudociepło na to pozwala. Dzisiaj zrobiłem 9km pieszo
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum