Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 25 Luty 2019, 10:32 Lipiec 2017
Czas na podsumowanie lipca 2017 w Gliwicach.
Nie był to jakiś zły miesiąc, ale z pewnością pogoda nie była w nim aż tak wymarzona jak w lipcu 2013 czy 2014.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 1 Marzec 2019, 21:52
Ja to skomentuje w jeden sposób- coś niesamowitego, miesiąc "chłodny" - przynajmniej u mnie- a miał tylko jeden dzień z tmax<20. W skali krajowej tylko 2 dni z avg nieletnią, za to mnóstwo z avg 15-20. Termicznie dla mnie marzenie latem. Szkoda, ze nie było tyle słońca co w 2013 roku.
A i co do usłonecznienia. Mało dni z typowa lampa (wręcz ekstremalnie mało), ale niemal zupełny brak dni pochmurnych. Codziennie było sporo słońca. Nawet jak rano lało, to w drugiej części było bardzo ładnie. Czasami odwrotnie. Jak ma być miesiąc z przeciętnym usłonecznieniem, to preferuje w takiej wersji (i to nieważne, czy grudzień, czy lipiec)
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Widać, że to był gorący i wilgotny dzień. W południe temperatura była niższa niż wczesną nocą, ale potem rozpogodziło się i temperatura doszła, a nawet przekroczyła wartość 25 stopni.
Suma opadów przeciętna, ale bardzo fajnie wyrobiona . Trochę gorzej z uslonecznieniem, bo pierwsze 2 dekady naprawdę ładne, a ostatnia trochę przyloszyla (xD). Termicznie zarabisty
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Lipiec 2020, 22:56
W sumie nie taki najgorszy. Trochę burz, ale ze względu na czas trwania powiedziałbym, że raczej pół-burze. Niestety za wiele opadów nie przyniósł. Noce różnorodne, od przyjemnie rześkich z temp. <+10 C, do nieprzyjemnych- niektóre po 16-17 C.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 12 Lipiec 2020, 19:05
U mnie niby sporo burz, ale z sumami opadów to się te burze niestety nie popisały. Ale cóż, nie można mieć wszystkiego. Co do temperatur to idealny - lekko chłodny był tylko ze względu na totalny brak epizodów w stylu lipca 2006....
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum