Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
To koniec Endomondo
Autor Wiadomość
LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: Gliwice
  Wysłany: 3 Listopad 2020, 15:06   To koniec Endomondo

Wiadomość to niespodziewana i smutna. Ikona aplikacji fitness, Endomondo, z końcem roku zniknie z rynku.

https://antyweb.pl/koniec-endomondo-jak-pobrac-i-przeniesc-dane/

Powiem szczerze, że nieźle się wkurzyłem gdy zobaczyłem tą wiadomość. Jednocześnie ogarnia mnie smutek. Może nie uprawiam sportu regularnie, ale zawsze latem robię przynajmniej kilkanaście tripów rowerowych, a w każdej takiej wycieczce używałem właśnie tej aplikacji. No cóż - trzeba się przenieść na inną apkę :-?

PiotrNS 
Poziom najwyższy
Fan normalności

Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 3 Listopad 2020, 16:23   

Szkoda, choć osobiście nie używałem tej aplikacji. Kiedy korzystałem ze smartfona Samsunga, w latach 2016-2018 używałem aplikacji Samsung Health, która mierzyła mi kroki (nawet podczas jazdy na rowerze wliczała do tego pedałowanie) i kilometry w przypadku chodzenia pieszo. Z tego czasu sporządziłem wiele ciekawych statystyk dotyczących mojej aktywności, a były to lata, kiedy ruszałem się bardzo dużo :) Później zaprzestałem jednak wspomagania się aplikacjami, także dlatego że na nowym Huaweiu mierzenie kroków słabo wychodzi i nie ma to już takiego sensu, kiedy wyniki bywają kompletnie przypadkowe. Wystarczy mi być aktywnym dla samego siebie :)
Jedynie na rowerze interesują mnie przebyte kilometry, ale do tego wystarczy mi licznik. A trasy jakimi jeździłem, mam w głowie :)

Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu :snieg:

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 3 Listopad 2020, 16:54   

To faktycznie jest smutna wiadomość. :-( Tak samo jak też przewidziane jest zakończenie wsparcia dla Adobe Flash Player... :cry: Podobnie jak Piotr nie korzystałem za bardzo z tej aplikacji, bo w sumie też wystarczał mi licznik rowerowy (a i on się rozwalił i jeszcze nie kupiłem sobie nowego). :-( Tak samo, jak sobie chcę ustalić trasę, to włączam sobie nawigację w komórce (Mapy Google spełniają podstawowe warunki) i jestem powiadamiany, gdzie powinienem skręcić albo coś. ;-) No ale mimo wszystko to jest wielka szkoda i mam nadzieję, że powstanie jakaś konkurencyjna w popularności i też niezawodna aplikacja, która przyda się osobom chcącym sobie sprawdzić informacje, m. in. takie jak ta, ile kroków przeszły. ;-) Zwłaszcza że Endomondo było przez jakiś czas chyba 1 z partnerów w akcjach charytatywnych- dużo wolontariuszy udawało się na biegi czy wycieczki rowerowe za pośrednictwem tego narzędzia. :-(

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

Odpowiedz do tematu