Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16304 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 12 Luty 2021, 02:13
Ech, no oni to mają przekichane... albo zima przez pół roku taka, że tyłek urywa (w Moskwie na ogół tak jest: mrozy mają konkretne, a pokrywy śnieżne planuję policzyć na portalu weatheronline w najbliższym czasie z tych słupków, mam nadzieję, że się nie pogubię) albo kontynentalne lato (wbrew pozorom to tylko takie formalne określenie, stosunkowo niska rozpiętość temp. w ciągu dnia raczej temu przeczy- bo ani tam jakichś kosmicznych upałów nie ma, ani też noce nie należą do zimnych). A tak to oni się jakoś w ostatnim maju obronili. Chociaż ja nie przypominam sobie dnia z tmaks. poniżej +10 C w tamtym chłodnym czy wręcz zimnym miesiącu (do +12 C zawsze jakoś temp. dochodziła, pamiętam jak jechałem w 1 z chłodniejszych dni z kolegą w stronę Olkusza na rowerze, nawet deszcz jakiś po drodze popadywał). No ale wracając do tematu jak wspomniałem z tego co widziałem, Moskwa ma jakieś takie wysokie tmin. w porze ciepłej- nie jest tam za wesoło (z mojego punktu widzenia). Ale w tamtym miesiącu pod koniec mieszkańcy stolicy Rosji mieli zacniejsze ulewy- aż trochę głupio, że w przedostatni dzień temp. przekroczyła zdrowo +20 C. No i takie śnieżne królestwo od nawet października do nawet kwietnia (dość często spadła pokrywa znika bez praktycznie żadnych roztopów w trakcie dopiero w połowie kwietnia) w ogóle na opad stały nie mogło liczyć.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum