Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12351 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 29 Marzec 2021, 16:50
Lipiec 1960 to u Ciebie naprawdę bardzo dobra I i III dekada, ale reszta to niestety porażka. Opady opadami, ale takie temperatury nie mają nic wspólnego z latem
1961 ciężko w ogóle uznać za miesiąc letni, bez tej pierwszej triady stawałby chyba w szranki z lipcem 1979, masakra. Prawdopodobna burza w nocy z 3 na 4 lipca była jego jedyną zaletą. Lipiec 1962 i tak trochę lepszy, ale to nadal żadne lato, a i opadów niewiele.
Lipiec 1963 to taki 2014 na miarę tamtych czasów. Trochę za mało opadów jak na taką temperaturę, ale jednak za tę zlewę z 18 lipca mogę go docenić. Najgorsze, to ten straszny upał zaraz po święcie 22 lipca - cóż, w 1963 roku był wielki mróz, to i jego przeciwieństwa nie mogło zabraknąć
Z lipcem 1964 całkowicie się zgadzam, dokładnie tak go widzę. Niestety sumy żałosne.
Lipiec 1965 przypomina mi trochę 1960, tutaj również II dekada wygląda najlepiej. Ilości zimna jednak przytłaczające.
Lipiec 1966 super, a co do gorąca, to były przy nim burze i deszcz, więc nawet to oceniam na plus, bardzo fajny
W 1967 trochę razi mnie ta sinusoidalność; fajnie że były przy tym burze, ale ten schemat gorąco-zimno-gorąco jakoś mnie nie przekonuje, wolę jego poprzednika. Co do opadów, to wiesz, dla mnie każdy deszcz jest mokry a jesienią czy w kwietniu nocą wydaje mi się bardziej praktyczny
W lipcu 1968 też jest coś czego nie lubię - upalny początek (równie dobrze może być to końcówka), a poza tym chłody. Widzę, że wystąpiło dużo ładnych i rześkich dni, ale jednak w lipcu oczekiwałbym czegoś cieplejszego A lipiec 1969 Nołp, zabierzcie mnie stąd
Lipce były u Ciebie gorsze niż czerwce (zresztą niestety do dziś środkowe miesiące lata w Toruniu nie powalają ), ale te z lat 1960-65, to już w ogóle dramat.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum