Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16341 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Grudzień 2022, 22:57
Rośnie potencjał na rekord , ja się nastawiałem na termiczno-pogodowego klona (w ogólnym rozrachunku oczywiście) miesięcy typu 2013 czy 2020 (łagodnie, ale bez szczególnej rewelacji), a tutaj widzę coś takiego.- totalny, prawdziwy odjazd Trochę mi ta prognoza w 2 poł. miesiąca nie odpowiada i naprawdę wolałbym bardziej zimowe alternatywy , ale na babranie się w śniegu jestem za stary (w ogóle nie lubię za bardzo wychodzić z domu) , a na ogrzewaniu powinniśmy sporo pieniędzy zaoszczędzić.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12355 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 1 Grudzień 2022, 23:09
W końcu jakaś sympatyczna i mająca uzasadnienie projekcja Cieszę się na sam widok. Taki grudzień to prawdziwe życie, kolory, dźwięki, euforia i optymizm, wypatrywanie wiosny Niby w czym jakieś tam ślizganie się po lodzie czy rzucanie się śnieżkami ma być lepsze od romantycznego pikniku pod oczarami Jakie są plusy monotonnego, brzydko pachnącego, bezbarwnego (no prawie, bo białego) świata, w którym jedyne dźwięki wydają szczekające psy somsiada, a nie ptaszki Najbardziej cieszą mnie lampowe Święta i to ciepło - nawet nie pseudociepło, gdyż Tminy będą dodatnie Wspaniała okazja do wszelkiej maści aktywności, brak błota, zwalczanie szkodliwego, narzuconego przez reklamy wizerunku Świąt - same plusy. A Sylwester Będziemy balować na zewnątrz ubrani na krótko To bardzo ważne, aby było ciepło, ponieważ ten dzień roku w ogóle się nie ociepla. Od ostatniego chłodnego i białego minęło zaledwie sześć lat, no jak tak można...
Przepiękny grudzień, którego jedyną wadą jest dzień finału MŚ 18 grudnia. Gdyby dać wtedy pogodę taką jak 13 dni później i jeszcze trochę podrasować temperaturę (mój sądecki halniaczek o to zadba), ten finał mógłby być cieplejszy od finału MŚ 1974
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16341 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Grudzień 2022, 23:19
Towarzyszy mi jakieś dziwne, niepokojące przeczucie, że przynajmniej niektórzy z Was robią dobrą minę do złej gry. Albo co gorsza ktoś Wam dokonał włamania na konta, bo m. in. Piotra i Krzysztofa raczej nie kojarzę z tej strony (przynajmniej w obecnym okresie, bo pamiętam, że ponad 2 l. temu jeszcze panowały odmienne przekonania).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25172 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 2 Grudzień 2022, 04:10
PiotrNS, Ale jesteś niepszyjemny, przecież ja zawsze powtarzam, że atlantycka zima to gówno, ale mniej cuchnące i monotonne, niż Twoja dwubarwna i nudna mroźna zima.
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12355 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 2 Grudzień 2022, 09:22
FKP napisał/a:
PiotrNS, Ale jesteś niepszyjemny, przecież ja zawsze powtarzam, że atlantycka zima to gówno, ale mniej cuchnące i monotonne, niż Twoja dwubarwna i nudna mroźna zima.
Przecież się tak tylko wygłupiam, żartujemy sobie Nie będę tak pisał jak nie chcesz, ale jakaś równowaga w moim uuglobciowaniu musiała być zachowana A Twój post z bodajże 23.12 o szarym i głuchym świecie, to klasyk forumowy
Bartek, nikt mi się nie włamał na konto, mój post był po prostu ironiczny
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum