Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16035 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 1 Kwiecień 2022, 22:48
U nas też co nieco napadało. Ta fotka jest i w innym wątku.
Nareszcie trochę wilgoci, bo napadało na nie zamarzniętą glebę.
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15928 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Kwiecień 2022, 11:21
Po każdym takim załamaniu pogody powinny pojawiać się (w trakcie odwilży i roztopów, ogólnie ocieplenia) równie lub jeszcze bardziej ulewne deszcze. Jednak ogólnie uważam, że takie zdjęcia nie powinny pojawiać się w kwietniu: właśnie przez takie incydenty 1 z miesięcy wiosennych zostaje skreślony i uważany za bezwartościowy- zamiast na rowerze, to na nartach zostaje jeszcze jazda...
Najbardziej ciekawi mnie, że stacja w Białymstoku notowała całkiem sporą pokrywę (znaczy jak na już "kwiecień" to nawet bardzo..., dla mnie taka ilość to norma tylko w okresie styczeń-1 poł. lutego) , a posterunek w Suwałkach dla odmiany nic.
Ale co się odwlecze, to nie uciecze: pewnie następne ochłodzenie z możliwym śniegiem (pod koniec przyszłego tygodnia) obejmie głównie regiony północne (te przynajmniej, które się teraz "wymigały") oraz obszary górskie, ewentualnie podgórskie.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12294 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 2 Kwiecień 2022, 13:45
kmroz napisał/a:
Bajka 😍😍😍 Jest jakieś 18cm śniegu, temperatura -1
Wiedziałem, że w Warszawie i okolicach sypie śnieg aż miło, ale nie spodziewałem się, że aż tak I Ty dopiero co pisałeś, że ubolewasz nad brakiem porządnej kwietniowej pokrywy śnieżnej po 2013 roku Gratuluję spełnionego marzenia i zapewniam, że cieszę się razem z Tobą Już od tygodnia miałem pewność, że ładnie u Ciebie posypie i susza minie z wielkim hukiem, a zarazem nie dziwię się Twojemu pesymizmowi w tamtych dniach, bo sam widzę, że nagromadzenie tych złych wiadomości w pogodzie było już przygniatające. Dziękuję też za piękne zdjęcie z dedykacją i proszę trzymaj kciuki za poprawę sytuacji u mnie - choć i tak jest pięknie
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum