Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Dzisiaj przez woj. mazowieckie i nie tylko przeszła dość silna burza, niosąc lokalnie silny wiatr i naprawdę duże opady. Aktywność elektryczna średnia, głównie międzychmurowa. Opadowo było bardzo różnie, tutaj na Mokotowie ledwo co popadało, ale moja prywatna stacja w Michałowicach zanotowała 20.3mm, a jeśli patrzeć na stacje IMGW, to na Bielanach spadło 39mm.
Jednak nie to najważniejsze, a to, że wreszcie udało się uchwycić pięknego szelfa, a właściwie dwa różne szelfy
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12294 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 24 Czerwiec 2021, 10:50
Gratuluję wspaniałej zdobyczy i chmury szelfowej, która z Twojego mieszkania na Mokotowie prezentowała się tak efektownie jak z mało którego miejsca Śledziłem ją od 6 rano, od czasu gdy zbliżała się do Łodzi. Całość kojarzyła mi się z 10 sierpnia 2017, ale wiedziałem że tej burzy już nie prześpisz
Tak wyglądało zbliżanie się pięknej nawałnicy do Śródmieścia - niestety z tej perspektywy nie było widać chmury szelfowej.
Godzina 8:14
Godzina 8:44
Godzina 8:56
Godzina 9:00
Godzina 9:05
Godzina 9:08
Godzina 9:11
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 24 Czerwiec 2021, 10:58
PiotrNS napisał/a:
Całość kojarzyła mi się z 10 sierpnia 2017, ale wiedziałem że tej burzy już nie prześpisz
Niewiele brakowało... Wszystkie modele mówiły, że burza będzie koło 11:00-12:00, to sobie spokojnie budzik na 9:00 nastawiłem... Ledwo zdążył...
PiotrNS napisał/a:
która z Twojego mieszkania na Mokotowie prezentowała się tak efektownie jak z mało którego miejsca
Lepiej by było, jakbym miał okno na zachód, albo na północ, wtedy bym miał większą szansę łapać piorunki doziemne. Ale i tak nie narzekam. 5.10 przegapiłem, dzisiaj już nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum