Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12294 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 2 Sierpień 2021, 20:40 Chmura szelfowa nad Nowym Sączem - 2 sierpnia 2021
Nic nie zapowiadało takiego szaleństwa w pierwszym dniu ochłodzenia Dziś Słońce świeciło tylko chwilowo w przerwie pomiędzy znacznym zachmurzeniem, które nie pozwalało temperaturze wrócić na wysoki poziom. Po godzinie 19:00 na południowym-zachodzie zrobiło się dość ciemno, jednak przy temperaturze zaledwie 18 stopni nie oczekiwałem burzy, a prędzej samego deszczu.
Po kilkunastu minutach, kiedy spojrzałem przez okno, ujrzałem jednak ten hipnotyzujący, wspaniały widok. Tak pięknej chmury szelfowej nie widziałem od 2009 roku
Od razu wybiegłem na pole i delektowałem się widokiem chmury przypominającej wyglądem falę tsunami. Robiła naprawdę duże wrażenie
Po chwili uchwyciłem piorun
Burza nie trwała długo i nie była nazbyt aktywna elektrycznie, ale dała kilka pięknych wyładowań niedaleko. Towarzyszyła jej dość silna, zimna ulewa i mocne podmuchy wiatru, po czym niebo oczyściło się na zachód Słońca.
Tak zrobiło się zimno. Teraz notuje się tylko 14 stopni Ale było ładnie
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12294 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 3 Sierpień 2021, 07:08
Dziękuję, zdecydowanie taki widok zostaje w pamięci, a podobna burza nie pozwala przejść obok siebie obojętnie Miło zaskoczyło mnie to pogodowe zdarzenie.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum