Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 28 Październik 2021, 10:07 Dom Wariatów (1984r.)
Dom wariatów – polski film z 1984 roku. Początek cyklu o Adasiu Miauczyńskim. 33-letni Adam odwiedza swoich rodziców, co kończy się jego załamaniem nerwowym.
Postać Adasia przewijała się również w takich filmach jak "Nic Śmiesznego", "Wszyscy Jesteśmy Chrystusami", a zwłaszcza w "Dniu Świra".
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 29 Październik 2021, 13:57
Oglądałem kiedyś, chociaż tak dobrze nie pamiętam akurat tej części, nawet nie wiedziałem, że aktor był ten sam co później w "Dniu świra".
Chociaż oglądałem np. też inny film w reżyserii p. Marka Koterskiego z tej serii- tj. "Nic śmiesznego"- i tam główną rolę grał Cezary Pazura. "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" też dobrze kojarzę.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum