Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
W zasadzie to nie miasto, tylko zwyczajna wieś ozdobiona blokowiskami
W Skarżysku byliśmy między 12:00 a 14:30 i akurat strefa zachmurzenia niestety nie zdołała go opuścić - granica była gdzieś w połowie drogi między Radomiem a Skarżyskiem. Po zjedzeniu dobrego posiłku ruszyliśmy nad Kamienną i szczerze ta rzeka to była najciekawsza atrakcja w tym mieście
Dworzec w Skarżysku:
A tu widok na perony kolejowe i stojące pociągi PolRegio, a z lewej strony w oddali jest KM, którą przyjechaliśmy
Rzeka Kamienna:
Tak wygląda skarżyski "rynek". Kilka starych kamienic, domki jednorodzinne i... głucha cisza. Jakby nie było napisane, że to rynek, to w życiu bym się nie zorientował
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15928 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Maj 2022, 21:21
Całkiem urokliwe krajobrazowo miasto, ale wygląda dosyć skromnie, jak to ogólnie Kielecczyzna lub ziemia świętokrzyska. Chociaż w sumie koło Kielc jest co podziwiać- np. sporo jaskiń.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11875 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 2 Czerwiec 2022, 20:14
Kmroz, jeśli miałbyś ocenić te trzy pobliskie miejscowości (Skarżysko-Kamienna, Starachowice, Ostrowiec Świętokrzyski) to która wypada najgorzej Czy jest to właśnie Skarżysko-Kamienna
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12294 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 2 Czerwiec 2022, 21:10
Wcześniej niewiele wiedziałem o Skarżysku-Kamiennej, tyle że to około 50-tysięczne miasto na północy województwa świętokrzyskiego, a w pobliżu leżą Ostrowiec i Starachowice. Ale nie wiedziałem jak wygląda. I kurczę słabo, nie ma tam żadnych bardziej "pocztówkowych", ładniejszych turystycznych miejsc Rynek wygląda trochę jak płyta postojowa na dworcu autobusowym Nie przepadam za takimi miastami, których trzon stanowią blokowiska
A Ostrowiec Świętokrzyski kojarzy mi się z pewnym zawsze merytorycznym, uprzejmym i wysławiającym się piękną polszczyzną (względnie łaciną) panem znanym z blogów meteorologicznych
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 2 Czerwiec 2022, 21:28
PiotrNS, no rozczarowało mnie to miasto strasznie, Pionki to w sumie też takie "antymiasto", ale tam chociaż było ładnie, no a Warkę to już wiesz, że kocham
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum