Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11875 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 29 Sierpień 2019, 17:17 Ogródki działkowe podczas zimy 2008/2009
Zdjęcia zrobiłem na jednych z ogródków działkowych w Gliwicach, 31 grudnia 2008 roku.
Dla mnie najbardziej zaskakujące są te małe zielone listki, które kontrastują z bielą śniegu. Musiał się do tego przyczynić ciepły listopad oraz znaczna część grudnia, skoro przyroda chciała już wtedy rozpocząć wegetację...
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12294 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 29 Sierpień 2019, 20:17
31 grudnia 2008 <3 Pamiętam ten dzień, razem z 2016 najpiękniejszy Sylwester. Bezchmurne niebo, lekki mróz, śnieg i perfekcyjna widoczność. Cały dzień bawiłem się z psem na polu, a wieczorem postawiłem sobie krzesło przy oknie na poddaszu, podziwiałem mnóstwo fajerwerków (ten Sylwester był bardzo huczny) i wołałem do siebie rodziców jak tylko leciało coś konkretnego Co do zielonych listków, to wyglądają niezwykle ciekawe, bo jesień 2008, jakkolwiek ciepła, nie sypała rekordami jak z rękawa, II połowa listopada okazała się chłodna. Zastanawiam się jak reagowała przyroda w 2000 roku, kiedy październik i listopad były blisko rekordowo ciepłe (żaden listopad z XXI wieku nawet nie zbliżył się na południu do 2000), a grudzień w I połowie nie przyniósł nawet śladu zimy. U mnie w tym roku padł rekord najpóźniejszego wystąpienia pierwszego śniegu - stało się to dopiero 16 grudnia
A zdjęcia bardzo ładne, miło sobie przypomnieć tak fajny dzień
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16035 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 30 Sierpień 2019, 13:00
Pąki pąkami, ale ileż to jest liściastych roślin zimozielonych . Chociażby ostrokrzew i bukszpan. Nawet trawa pod śniegiem jest zielona. Nie wspominając już o oziminie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum