Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12276 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 13 Wrzesień 2022, 16:33
Jakby zima była porządna, to niech wraca już od początku marca, a sezon grzewczy nie trwa w nieskończoność. A co do prognoz, to prawdopodobieństwo chłodnego września rośnie. Prawdopodobnie będzie najchłodniejszym od 2013 roku, czyli od września będącego już trudnym przeciwnikiem. Ale zobaczymy co będzie później. Rok temu o tej porze trwał u mnie dość długi okres temperatur (wprawdzie maksymalnych, ale jednak) oscylujących dookoła 25 stopni. Teraz dwudziestu stopni nie widziałem od piątku, a poza jutrem raczej nie mam co oczekiwać takiej temperatury. Już jednocyfrowy chłód wydaje się podobnie prawdopodobny. Przełamanie staje się faktem. Wolałbym chłodniejszy sierpień niebędący kolejnym ekstremalnie gorącym cierpniem po 2014, a za to cieplejszy wrzesień, ale skoro tak się już zaczęło, to niech wrzesień kontynuuje trend. Byle tylko pojawiały się też pogodne (choćby chłodne) dni i noce, bo chcę poobserwować
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Ostatnio zmieniony przez PiotrNS 13 Wrzesień 2022, 18:51, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12276 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 13 Wrzesień 2022, 16:53
kmroz napisał/a:
PiotrNS napisał/a:
Wolałbym chłodniejszy sierpień niebędący kolejnym ekstremalnie gorącym cierpniem po 2014, a za to ładniejszy wrzesień
A co to za piromańskie mylenie słów
Chodzi o to, że gdybym miał wybór, wolałbym trochę cieplejszy wrzesień (nawet poniżej normy, ale niedużo), a za to chłodniejszy sierpień. Bardzo zirytowało mnie w tym roku, że znowu zmałpował standard chłodniejszych lipców i ekstremalnie gorących sierpniów. W dodatku tak, jakby nie było alternatywy dla anomalii sięgającej tej z 2015 czy 2018 roku. Cieszę się z tej wrześniowej zemsty na anomalii, tyle że wolałbym ciut inny styl
A w 2023 przełamujmy czerwiec, choćby już nigdy nie miało być chłodnego
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36333 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 13 Wrzesień 2022, 16:55
PiotrNS napisał/a:
Chodzi o to, że gdybym miał wybór, wolałbym trochę cieplejszy wrzesień (nawet poniżej normy, ale niedużo), a za to chłodniejszy sierpień. Bardzo zirytowało mnie w tym roku, że znowu zmałpował standard chłodniejszych lipców i ekstremalnie gorących sierpniów. W dodatku tak, jakby nie było alternatywy dla anomalii sięgającej tej z 2015 czy 2018 roku. Cieszę się z tej wrześniowej zemsty na anomalii, tyle że wolałbym ciut inny styl
Chodzi mi o to, że użyłeś słowo "ładniejszy", no serio myślałem, że tak tylko na meteomodel robią
Wysłany: 13 Wrzesień 2022, 16:58
kmroz, wiesz że akurat we wrześniu trochę piromaństwa we mnie zostało Zwłaszcza, że to co uważasz za dupę wołową, a ja za taką ładną pogodę, nie stanowi we wrześniu jakiejś szczególnej anomalii (i nawet nie będę się powoływał na mój pod-podzwrotnikowy region ) i dałoby się pogodzić z ujemną anomalią. A jest mi trochę szkoda, bo jednak zabrakło mi umiarkowanej letniej/wczesnojesiennej pogody. W sierpniu co rusz atakowało gorąco, na które miałem już alergię, a teraz wskoczyliśmy w chłody.
I podtrzymuję - niech będzie chłodno i ujemna anomalia września rośnie jak się da. Tylko że po prostu wolałem inaczej to ułożyć, bo mam lekki deficyt tej pogody, o której we wrześniu tak nieładnie piszesz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum