Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Witajcie,
Może znajdzie się tutaj osoba, która odpowie mi czy marka Levenhuk (teleskopy) jest dobrym rozwiązaniem dla amatora? Odnalazłem kilkanaście ciekawych modeli do 700 złotych w Sklepie SkyNet ale czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy to dobra inwestycja?
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11992 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 21 Kwiecień 2019, 15:04
O proszę, nie sądziłem, że ktoś w tym dziale się odezwie - bo jak widać, kategoria ta stoi pusta.
Co do Twojego pytania - to myślę, że na początek dobry byłby Sky-Watcher N-152/1200 DOBSON 6'' - jest lżejszy i nieco mniejszy od Dobsona "ósemki", i kosztuje co prawda nieco więcej niż Ty wymagasz, ale jego cena też nie jest wygórowana - 969 zł
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11992 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 21 Kwiecień 2019, 15:06
A ja posiadam Celestron Nexstar 4SE - jest on lżejszy i bardziej podręczny od Dobsona, no ale jest też trochę drogi - 2159 zł, a zakładam, że takiej kwoty raczej nie masz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum