Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 46 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6809 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 22 Lipiec 2023, 08:27
U mnie takie temperatury w III dekadzie lipca a i tak minimalna jest zawsze niższa od tej co podają ale mam nadzieję ,że maksymalna chociaż będzie wyższa od tej w prognozie.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15754 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Sierpień 2023, 17:43
LukeDiRT napisał/a:
Co jak co, ale nie jestem zwolennikiem aż takiego pogodowego (a zwłaszcza termicznego) rollercoastera.
A to ja nawet lubię, jak latem występują większe różnice w temp. dziennych, zaś noce wolę raczej stabilne i umiarkowane w stronę chłodnych, najlepiej idealnie po ok. 10-12/13 C tmin.. Co do zmienności pogody mam mieszane uczucia: bardziej ją akceptuję, jak jest chłodniej lub przeciętnie, przy cieple raczej wolę jak najwięcej słońca. Zresztą obiektywnie patrząc, to w jakich okolicznościach głównie usłonecznienie może być wyrabiane- na południu Polski z reguły raczej przeważnie jak temp. są wysokie. Pogodne niebo przy temp. dziennych poniżej +20 C w trakcie wakacji jest rarytasem: zdarzają się jeszcze takie dni w obecnych czasach, ale stopniowo coraz to rzadziej.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum