Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16250 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 26 Listopad 2022, 15:53 Szczyty
Za moich młodych lat modna była zabawa w wymyślanie "szczytów". Na przykład:
Szczyt bezczelności:
Nas ać komuś pod drzwi, a potem zapukać i poprosić o papier.
Szczyt szybkości.
Nas ać na dół z dachu wieżowca, zbiec po schodach na ulicę, złapać w garść g no i jeszcze zdążyć sfotografować własny chowający się tyłek.
Szczyt pecha:
80-cio letnia dziewica traci cnotę na zardzewiałym gwoździu.
Kto z was zna jeszcze inne "szczyty"
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 14 Luty 2023, 22:54
Pierwszy szczyt nie należy do zbyt przebiegłych działań. Jakby mnie ostra bieguna złapała i nie dałbym rady dobiec do ubikacji, bo cisnęłoby niemiłosiernie i stałby się taki oto scenariusz (wtedy to byłby powód do wstydu i to niemały - mam takie przeczucie, że za takie przestępstwo groziłoby mi pozbawienie praw publicznych) , to raczej myślałbym o rychłej ewakuacji. Chociaż może gdybym udawał zaskoczonego tymże dziełem sztuki, które stworzyłem (jakkolwiek by to zabrzmiało- przepraszam) , to może uniknąłbym problemów...: nie wiadomo, oczywiście nie chcę tego za żadne skarby sprawdzać... Wiem jedno, nerwowo się uśmiechać w takiej sytuacji przed właścicielem mieszkania nie warto, bo pewnie wzbudzi taka postawa podejrzenia, a chodzi przecież o to, by szczęśliwie uniknąć nieprzyjemnych konsekwencji- żeby nie było, nie lubię kłamać, ale lepiej będzie jak z tym utrapieniem i z tą niewygodną wiedzą o swoich poczynaniach zostanę sam, bez wtajemniczania innych osób.
Sam niestety nie mam pamięci do takich rzeczy.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Luty 2023, 01:27
Dlatego podobno zaczynają pojawiać się między innymi już ograniczenia w dostępie do filmów czy seriali np. pt. Monty Python lub wprowadzane zostają w nich cenzury lub inne modyfikacje.. Sporawa część społeczeństwa zwraca uwagę na poprawność polityczną, a wiadomo urok tego typu komedii polegał na tym, że bezproblemowo i beztrosko podchodziły do różnych tematów, także tych cięższych..
Tamte szczyty może nie należą do zbyt trafnych przykładów, ale jak dla mnie przynajmniej lepsze są te starsze żarty niż obecne, z których trudno się szczerze roześmiać.
Ja mam takie religijne kawały, ale mam nadzieję, że nie zostanę za nie potępiony, bo mam świadomość, że pana Jezusa, naszego Zbawiciela spotkały bardzo bolesne i nieprzyjemne zdarzenia, pełne bólu i cierpień. Bardzo przepraszam za poniższe treści.
Dlaczego Jezus nie grał w koszykówkę?
Bo miał dziurawe ręce.
Jak mnoży Jezus?
Na krzyż.
Także w ramach dodatku mam takie kultowe nagranie (choć oczywiście niezbyt grzeczne - ja bym takiego nie wymyślił, mogę przysiąc z ręką na sercu) o Świętym Mikołaju. Troszeczkę przypomina mi się czołowy bohater Opowieści wigilijnej (czytałem fragmenty powieści w oryginale), który też negatywnie reagował na jakichkolwiek domokrążców.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16250 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 18 Luty 2023, 19:27
Bartek617 napisał/a:
Ja mam takie religijne kawały,
Są i współczesne, chociaż, jak podejrzewam, to "zmodyfikowana wersja" kawałów "z długą brodą"
Biskup diecezjalny przybył na wizytację duszpasterską do jedenej z parafii. Widzi, że przy krzyżu na ołtarzu głównym wiszą portrety: z jednej strony Antka Macierewicza, a z drugiej Jarka Kaczyńskiego.
Pyta więc:
-Co mają znaczyć te dwa świeckie portrety, księże proboszczu
Proboszcz odpowiada:
To Wasza Eminencja nie wie, że pan Jezus ukrzyżowany został POMIĘDZY DWOMA ŁOTRAMI
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Wysłany: 19 Luty 2023, 15:00
Szczyt głupoty: Znać absolutnie wszystkie szczyty.
Wysłany: 20 Luty 2023, 16:22
PiotrNS napisał/a:
- Jaki jest szczyt chamstwa w obliczu powodzi?
- Zapytać kogoś, kto ucierpiał w wyniku kataklizmu, jak mu się powodzi
Wody jest pod dostatkiem, szkoda tylko że często zawiera sporo zanieczyszczeń. Trzeba jednak w takich bardzo nieprzyjemnych sytuacjach szukać choć najdrobniejszych pozytywów - przynajmniej ktoś ma zafundowaną bezpłatnie lekcję pływania. Ja tak nie myślę naprawdę, to tylko taki niezręczny żart.
zgryźliwy tetryk napisał/a:
Szczyt głupoty: Znać absolutnie wszystkie szczyty.
Ojej, to nie osiągnę nigdy szczytu - chociaż w tym przypadku mnie to w sumie cieszy.
Wysłany: 28 Luty 2023, 16:53
I jeszcze jedno. Dobrze wychowany chłopak i dobrze wychowana dziewczynka nie mówi "na szczycie" tylko "na siusiacie"
Wysłany: 1 Marzec 2023, 11:24
Dobra gra słów - zastanawiam się również, czy "odlanie się" lub "odcedzanie kartofelków" należą również do wulgarnych zwrotów. Wiem, że nie wypada tak mówić , ale w zasadzie dla mnie przynajmniej to normalne określenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum