Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 138 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11999 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 16 Maj 2024, 16:05 Moonfall (film z 2022 r.)
Cytat:
Tajemnicza siła wybija Księżyc z orbity i posyła go na kurs kolizyjny z Ziemią. Grupa astronautów wyrusza w kosmos, by zapobiec katastrofie.
Niestety film nie jest dostępny legalnie na jakiejkolwiek platformie VOD, ale na pocieszenie znany i lubiany youtuber SciFun zrobił naukową analizę dotyczącą tego filmu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 17 Maj 2024, 19:44
Nie wiem, czy mogę się tutaj wypowiedzieć oraz też nie mam pojęcia, jakie Wy macie podejście w tej sprawie, ale sam przynajmniej materiały poświęcone analizie filmów wolę oglądać po obejrzeniu oryginałów. Zwłaszcza jak to nie jest jakaś komedia obyczajowa lub romantyczna, która nie wymaga tak znajomości fabuły (bo w gruncie rzeczy idea ma być jeśli nie ta sama, to z grubsza podobna: doprowadzić publiczność do rozpaczy lub wzruszenia zabawnymi lub podniosłymi scenami, w romansach często kończących się małżeństwem/ślubem) , tylko produkcja no jednak z wyższej półki, wymagająca więcej wiedzy niż dobrego poczucia humoru lub wyobraźni (no wyobraźnię w jakimś tam stopniu trzeba mieć jednak rozwiniętą, ponieważ faktycznie niespotykane to raczej jest zjawisko, by Księżyc miał się z Ziemią zdarzyć, ta tajemnicza siła też dodaje jakiejś takiej zagadkowości, no bo nic się przecież nie powinno dziać bez powodu lub przyczyny).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum