Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15724 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 20 Listopad 2023, 12:52
Dosyć częsta sytuacja- przełom listopada-grudnia lubi niekiedy "postraszyć" zimą (na ogół niezbyt mocną) a przynajmniej przedzimiem, ale wkraczające ocieplenie na Barbórkę i trzymające przynajmniej do Mikołaja mnie nie zdziwi- ten okres słynie podobnie jak Święta BN jeśli nie z jakoś superłagodnej pogody, to przynajmniej odwilżowej- opad deszczu też bywa częstszy od śniegu.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 160 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36282 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 21 Listopad 2023, 00:40
Patrząc na to co się działo w tym okresie w roku w latach 2018-2022 (no sam koniec listopada to bez 2021) to serio przyda się odreagowanie i przełamanie
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15724 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 21 Listopad 2023, 06:43
Krzysiu, nawet gdybym chciał przyznać Ci rację, to moja pralka by już nie mogła- nie chcę codziennie oddawać ubrań do prania (rzecz jasna także spodni, koszul z długim rękawem, bluz, swetrów, kurtki) tylko dlatego, bo cały czas coś z nieba musi lecieć.
Poza tym o ile pochmurne niebo i jednostajny opad mogły przez jakiś czas naprawdę być fajne (fajnie że opad "z doskoku" miał mniejszy udział na rzecz ciągłego) , to obecnie ta całodobowa ciemnica zaczyna dawać się na serio we znaki- niech już tak prędzej będzie w wakacje...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum