Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11992 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 5 Czerwiec 2024, 10:26 Nie żyje Janusz Rewiński
Cytat:
Nie żyje Janusz Rewiński. O śmierci ojca poinformowali we wtorek jego synowie. "Dziękujemy za wszystko. Gdziekolwiek teraz jesteś, mamy nadzieję że 'mają rozmach'" - napisał na platformie X Jonasz Rewiński. Aktor i satyryk miał 74 lata.
Cytat:
Popularność dała mu rola "Miśka", w którą wcielił się w Kabarecie Olgi Lipińskiej.
Jego kultowe teksty z komedii Kiler, gdzie zasłynął rolą Stefana "Siary" Siarzewskiego przeniknęły do świadomości społecznej.
Zagrał także m.in. bosmana Banka w "Podróżach Pana Kleksa", wiceministra Jerzego w "Uprowadzeniu Agaty" oraz dyrektora banku w "Rysiu" Stanisława Tyma.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16315 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 5 Czerwiec 2024, 11:52
Ojciec mojej koleżanki z liceum, który był wieloletnim nauczycielem historii, wyglądał bardzo podobnie do tego pana. Koledzy z klasy na jego widok wołali w jego stronę, podając imię tej słynnej postaci z filmu pt. "Kiler". Oglądałem obydwie części filmu, ale jeśli chodzi o komedie (z Cezarym Cezarym w roli głównej), wolałem dużo bardziej "Chłopaki nie płaczą" czy "E=mc^2".
Tak czy owak, niech nieboszczyk odpoczywa w pokoju. Pokój wieczny jego duszy, amen. [*] [*]
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16250 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 5 Czerwiec 2024, 20:40
Ja najlepiej zapamiętałem go z serii skeczów o "Skautach piwnych"
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum