Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 4 Kwiecień 2020, 16:28
Cytat:
Wspaniałe zdjęcia, ta zima wygląda naprawdę pięknie To prawda że śnieg potrafi być naprawdę spektakularny i dodawać całemu światu magii. Też nieraz mi go brakowało, choć prawie zawsze mam go więcej i dłużej niż Ty. Każdy etap podróży wygląda uroczo, a szczególnie wyjątkowy wydaje się moment, gdy na Gubałówce objawiło się słońce, a krajobrazy poddały sobie ten kontrast bieli i błękitu tak, że sceneria wygląda jak w bajce. Piękna podróż i na pewno także wspomnienia, aż rozmarzyłem się na myśl o takiej zimie
To prawda, ta Gubałówka to była prawdziwa bajka. Fajne było też pójście pod Wielką Krokiew wieczorem przy kilkunastostopniowym mrozie w opozycji do warunków, przy jakich byłem tam poprzednim razem. Szkoda, że zamknęli nam bardzo fajny bar, tuż po tym jak chcieliśmy do niego wejść.
Ostatnio przeglądając zdjęcia z zimy 2009/10, zorientowałem się, że i u mnie wtedy było konkretnie - wcale nie słabiej, jak na zdjęciach, które widać wyżej.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 12 Czerwiec 2020, 16:07
Jak wracałem pociągiem z Zakopca, to słyszałem rozmowy jakiejś kobiety z dzieckiem (z pewnością starszym niż rok ), która mówiła, że to dziecko widziało pierwszy raz w życiu śnieg
I takie typowe gadanie, że trzeba będzie teraz jeździć w Tatry po śnieg
Wysłany: 6 Listopad 2021, 20:58
kmroz napisał/a:
Byłem niemal pewien, że tej nocy temperatura pierwszy raz w czasie istnienia mojej stacji (mam ją od ostatnich Świąt)spadnie wyraźnie, do około -8 stopni, a już na pewno pobije jej dotychczasowy rekord (6.01.2020, -4.9). Jednak tej zimy coś takiego było, co te spadki hamowało, nawet jak wieczorem szybko leciało, to potem stawało i ostatecznie wartość z 6.01 została... wyrównana, a na kolejną mroźniejszą noc i przy okazji wspomniane -8 (dokładniej -8.4) trzeba było czekać do 15go... marca
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 4 Styczeń 2022, 15:35
kmroz napisał/a:
PiotrNS napisał/a:
choć prawie zawsze mam go więcej i dłużej niż Ty.
Szczerze to się z tym chyba nie zgodzę
Jednak średnio częściej zimy dopisują na południu, centralna Polska często nawet w styczniu i lutym miała problem ze śniegiem, podczas gdy u mnie działo się jako-tako, a wręcz bardzo dobrze. Już dawno nie było u Ciebie miesiąca z całomiesięczną (ewentualnie bez jednego, dwóch dni) pokrywą, podczas gdy w NS był taki styczeń 2017, luty 2018 i styczeń 2019. Wiele marcowych ataków zimy także bardziej postarało się u mnie, zwłaszcza 18-22.03.2018 Twoją wielką przewagą jest za to brak zafajdanego halniaka, czego zazdroszczę
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum