Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 13 Listopad 2021, 19:26
FKP napisał/a:
:zygacz:
Co tym razem Ci nie pasuje
Co do zdjęcia, bardzo ładnie uwieczniłeś tę koniunkcję Też sfotografowałem ją podczas czwartkowego spaceru, ale przez zabrudzenia na obiektywie odbiły mi się inne światła.
Szkoda że w najbliższych latach nie wystąpi zakrycie Jowisza przez Księżyc (które miało miejsce ostatnio w 2012 roku), ale kilka podobnie, a nawet jeszcze bardziej malowniczych koniunkcji nas spotka - także w przyszłym roku, kiedy będziemy mieli wyjątkowo dobrą widoczność największej planety Układu Słonecznego
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15925 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 13 Listopad 2021, 20:27
Takie obecne widoki nocą są w pewnym sensie na wagę złota (zwłaszcza z punktu widzenia astronomicznego- jest co podziwiać) , bo widoczność nieba po zachodzie słońca ma to do siebie, że się pogarsza. Też nie przepadam za bezchmurnym niebem w porze ciemnej, ale no jak "ładna pogoda" wytrzymuje całą noc, to przeważnie w ciągu kolejnego dnia też jest później "ładnie" (zdarza się, że niebo się zachmurzy, ale wydaje mi się, że to jest raczej rzadszy scenariusz).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum