Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Do utworzenia tego wątku zainspirowali mnie wszyscy, którzy często wklejają na Shoutboxa odnośniki do historycznych danych pomiarowych ukazujących wyjątkowo udaną lub z innych powodów niezwykłą pogodę. Wiadomości wysyłane na wspólnym czacie po jakimś czasie giną, więc może lepiej będzie dzielić się nimi w takim zbiorczym wątku
Zachęcam do wyszukiwania i dodawania ciekawostek. Na początku coś ode mnie:
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 21 Listopad 2021, 19:49
Również uważam, że końcówka lipca 2008 i sierpnia 2016 to przepiękny czas, na parę dni/tydzień taki epizod to dla mnie czyste dobro Zima w Kuusamo dała bieli, ale zdziwiła mnie ta ikonka słońca w grudniu - myślałem, że tam o tej porze roku lampka nie występuje
To wycinek czerwca 1999 w Lublinie - chyba nigdzie nie widziałem aż tylu burz dzień w dzień pod rząd
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 24 Listopad 2021, 22:51
Dla fanów współczesnych zimowych marców, oto wielki Marzec 2006 w Łodzi. Śnieżny fenomen, który oprócz dziedziczenia dał wiele od siebie, uzyskał sumę dobowych wysokości wyższą niż jakikolwiek Marzec w Nowym Sączu, a do tego przez ponad trzy tygodnie nie osiągnął nawet 5 stopni powyżej zera. Jak w końcówce przyszła wiosna, od razu przyniosła dość fajne temperatury i opady.
Ten miesiąc chyba właśnie w Łodzi był najlepszy
W Łodzi zima 2005/06 zajmuje czwarte miejsce pod względem śnieżności, a biorąc pod uwagę całą porę chłodną (listopad-marzec) - trzecie, pokonując nawet przełom 1962 i 1963 roku
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum