Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 30 Marzec 2021, 21:53
Sierpień 1990 - On to mi się naprawdę podoba, tylko szkoda, że chłod przyszedł o kilka dni za wcześnie, a w końcówce poirytowało ocieplenie i to takie pustynno-amplitudowe... Ocena 8/10 (mimo wszystko)
Sierpień 1991 - Też bardzo fajny, może pod pewnymi względami nawet lepszy jak rok wcześniej, ale mógł się bardziej postarać z sumą, z jednej strony plus, że gorąca pierwsza dekada była najbardziej mokra, ale po 10.08 spadło już niecałe 20mm... Ocena 7/10
Sierpień 1992 - Suchy to on zbyt u mnie nie był, ale to tylko zasługa 25-26.08. W przewadze nie był to gorący miesiąc, o dziwo, ale jednak pierwsza dekada i końcówka były przerażające... Ocena 3/10
Sierpień 1994 - Fajny miesiąc, nawet ten początek daruje bo parny i miał ładną burkę, jeszcze to ochłodzenie po 15.08 dośc drastyczne, ale i tak nie narzekam, tyle, że wtedy potrzeba było czegoś bardziej wyrazistego... Ocena 7/10
Sierpień 1995 - On to już straszny, do 27.08 skrajnie suchy, w dodatku od 13.08 przewaga silnego gorąca i upału... Końcówka nadrobiła opady, ale jakim kosztem... niestety prawdziwe uderzenie 3 dekady PRL-u, chociaż nie na całą dekadę... Ocena 2/10
Sierpień 1996 - Taka trochę zimniejsza wersja sierpnia 2001. Suchy, chociaż regularny opadowo, poza pustynnym i mocno gorącym okresem w granicach 15-25.08. Jakimś wielkim fanem nie jestem, ale bez tej fali gorąca by było nawet. Ocena 6/10
Sierpień 1997 - Poczatek fajny, potem straszna pustynia i nie obchodzi mnie, że była wtedy nieszkodliwa, a nawet potrzebna - oceniam w tym momencie miesiąc, nie patrząc na to, jak wyglądał wcześniej lipiec... W dodatku ta pustynia niemal w całości taka subgorąca... Ocena 2/10
Ogólnie takie słabe te sierpnie, te z lat 1990-1991 może trochę przeceniam, ale w sumie tak uczciwie przyznam, że w czasach IIIRP to chyba tylko w seriii 2007-2011 były lepsze
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum