Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16035 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 14 Grudzień 2021, 22:34
Każda pora roku ma swoje uroki oraz wady. Dla mnie najgorsze są upały oraz susza. Wielokrotnie powtarzałem, że na mróz można się odpowiednio ubrać, natomiast w upał nawet na golasa będzie człowiekowi za gorąco.
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Dwa dni później (13.12) jak widać po wyższych komentarzu, PiotrNS mi trochę pozazdrościł i wyraził głośno swoje życzenie i co się stało? Dzień później i u niego pojawiłą się piękna, malownicza szadź
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12294 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 13 Styczeń 2022, 13:20
Rzygać to mi się chce na ten jałowy, szaro-pseudozielony, zgniły bezśnieżny krajobraz obowiązujący od 30 grudnia Ale już niedługo
Kmroz, właśnie to było piękne że pogoda tak prędko spełniła moje życzenie i zobaczyłem tak zachwycającą szadź Muszę przyznać, że obok pięknych dni 26 i 27 grudnia, chyba właśnie ten 14-ty był moim ulubionym dniem w tym miesiącu. Przyniósł dawno niewidziane w takiej formie Słońce, lekką lecz widoczną wszędzie biel i tak wspaniałą szadź, która w połączeniu z cudownymi i konsekwentnymi prognozami i zbliżającymi się już wielkimi krokami Świętami, po prostu dawała mi szczęście.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 13 Styczeń 2022, 13:50
Żeby być ścisłym - czym dla Ciebie jest puder? Dla mnie to z definicji musi być "nalot śniegu", który jedynie wizualnie pokryje ulice, chodniki i nie tworzy namacalnej pokrywy.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 13 Styczeń 2022, 13:54
Ok, czyli 3cm śniegu nie nazywasz pudrem? Bo niektórzy tak nazywają i mam z tego niezłą bekę xd Prędzej, jak ktoś chce to nazwać pejoratywnie, to "rozsypana mąka" by miało sens.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum