Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Sport Pomogła: 96 razy Dołączyła: 25 Kwi 2019 Posty: 4232
Wysłany: 21 Styczeń 2022, 00:20 Anna German
TVP po raz kolejny wyemitowała serial poświęcony słynnej piosenkarce Annie German. Dla mnie była to okazja, aby obejrzeć go ponownie. Jestem nim zafascynowana, bo życie tej wielkiej gwiazdy było barwne, pełne wydarzeń, które odmieniały jej losy. Aż trudno uwierzyć, że jedna osoba mogła przeżyć tak wiele. Możemy poznać jej dzieje od czasów dzieciństwa, poprzez młodość, jej wielką karierę. Kto jeszcze nie widział filmu bardzo polecam. W filmie wykorzystano archiwalne nagrania piosenek w wykonaniu Anny German.
Ostatnio zmieniony przez Magia 21 Styczeń 2022, 00:25, w całości zmieniany 2 razy
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16236 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 21 Styczeń 2022, 13:53
Oglądałem ten serial przy pierwszej jego emisji i drugi raz już go nie oglądam. Mój komentarz był i jest jednoznaczny. To wstyd dla polskich twórców filmowych i dla wszystkich polskich nadawców telewizyjnych, że o tej wspaniałej piosenkarce nie oni pamiętali, lecz Rosjanie. Marylę Rodowicz sfilmowali za życia, zresztą Zenka Martyniuka także. Jedynym wytłumaczeniem jest fakt, że Anna German urodziła się w jednej z republik radzieckich, tam doznała traumatycznej krzywdy, ale gdy w Polsce zaczęła śpiewać, to w ZSRR zdobyła większą popularność niż w Polsce. Nawet zaproponowano jej zmianę obywatelstwa na radzieckie i liczne profity. Nie przyjęła tej propozycji, mimo to zdobytej tam popularności nie utraciła.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Sport Pomogła: 96 razy Dołączyła: 25 Kwi 2019 Posty: 4232
Wysłany: 21 Styczeń 2022, 22:53
zgryźliwy tetryk napisał/a:
Oglądałem ten serial przy pierwszej jego emisji
Ja również nawet miałam podobny temat na tamtym nieudolnym forum, ale prawdopodobnie zniszczyli moją pracę.
Tomaszu w zasadzie nie ma dla mnie znaczenia kto zrealizował film, ważne, że tak ja ja karierę Anny German poznało nowe pokolenie. Obserwuje stronę o filmie i setki osób było i jest wielbicielami jej talentu. We Wrocławiu jest pamiątkowa tablica na kamienicy w której jakiś czas mieszkała
i poświęcona Annie German i magnolia na placu św. Macieja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum