Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 6 razy Wiek: 29 Dołączył: 10 Sty 2021 Posty: 545 Miejsce zamieszkania: Gdańsk/Toruń
Wysłany: 21 Luty 2022, 12:35
kmroz napisał/a:
Chyba nikt zrozumiał o co mi chodzi
A osobiście już chyba wolę wichury (może poza tą sobotnią, bo to było przegięcie ) i przede wszystkim chmury i dużo deszczu niż przyjemność lekkiego mroziku w okresie nocnym, ale kosztem pożarów podczas już 11 godzinnego dnia i odliczania codziennie do zachodu słońca
Gdyby pogoda była taka jak na początku stycznia, to byłoby ok - 10 stopni w ciągu dnia, ciepła noc i umiarkowany wiatr - w obecnych okolicznościach jest perfekcyjna pogoda.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 21 Luty 2022, 14:20
Dla mnie +10 C jest dobre w ciągu dnia (w jego szczycie) w porze chłodnej, ale jednak noce powinny być sporo chłodniejsze (nie na darmo przy bezopadowej aurze wolę, gdy wahania temp. w ciągu dnia są znaczne). Choć uważam, że nocą jakikolwiek wiatr jest potrzebny (prędkość mieszcząca się w przedziale 5-15 km/h), to jednak wolałbym, gdyby wichury zyskiwały na mocy w ciągu dnia, a nie gdy jest już ciemno, bo wtedy przebieg temp. wygląda "nietypowo" i nie po Bożemu... Wzrost temp. nocą akceptuję tylko wtedy, gdy wkracza front ciepły, ale też z naturalnych powodów przed tym procesem wolałbym by temp. co najwyżej krążyły wokół norm lub były bardziej niższe niż wyższe- dlatego w obecnym okresie akurat to co miewało niekiedy miejsce, w ogóle nie było potrzebne. Dla mnie rekordy nie są ostatnio w ogóle przyjemne, zwłaszcza temp.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 22 Luty 2022, 12:33
Dla mnie w obecnym okresie takie prognoza mogłaby być. W końcówce października przymrozki mogłyby zostać na podobnym poziomie, ale w ciągu dnia przydałoby się, by temp. była o jakieś 5-10 C wyższa, a opady występowałyby tylko w formie ciekłej (jeśli musiałoby cokolwiek padać): nie mówię, żeby w tym roku miała miejsce powtórka z końcówki minionego października, kiedy na termometrach padały wartości bliskie "20" (niekiedy nawet tę granicę lekko przekraczały), ale no... między 10-15 C w pełni dnia mogłoby być.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum