Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Marzec 2022, 13:15
O ja Cię pierdziele, niezły złośliwiec jeśli chodzi o okresy ochłodzeń i ociepleń. Tak jak 7 l. później pojawiła się konkretna spuścizna po listopadzie, a na dodatek wyraźnie dłużej trwająca (całą 1 połowę miesiąca).
Ale okres Wigilii i Bożego Narodzenia rozczarował niemiłosiernie. Najcieplejsze dni pojawiły się w legendarnej końcówce. Ale musiał być termiczny przeskok.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 3 Październik 2022, 20:53
Piękny zimowy, chociaż bez szału z pokrywą grudzień ze spóźnionymi pasterzami. Do 28.12 był mroźny, ale nie charakteryzował się niczym nadzwyczajnym. Aż przyszła Legenda...
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 4 Październik 2022, 09:29
Jak pisałem wcześniej stacja w Hopowie najbliższa gdzie mieszkałem była źle zapisywana przez to ,że gość codziennie zaglądał do butelki. Dam do porównania stację w Hopowie oraz stację w Rębiechowie. Chodzi mi okres głównie Sylwestrowy w Gdańsku pokrywa 50 cm a w Hopowie 6 cm. Moi rodzice byli na balu Sylwestrowym w Somoninie w linii prostej 3/4 km od Hopowa i pamiętam jak do domu przyszli pieszo dopiero późnym popołudniem bo mówili ,że były potężne zaspy a przy 6 cm takich zasp by nie było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum