Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12354 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 27 Kwiecień 2022, 21:24
Pewnie 1990 rok, inne nie wydają mi się możliwe, nawet 1989. Ale z drugiej strony po absurdalnej "zimie" była susza, więc trawa pewnie zbyt ochoczo nie rosła. Ciekawe, ale wierzę że tak było.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 49 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6971 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 28 Kwiecień 2022, 07:11
Raczej mało kto miał kosiarkę wcześniej niż pod koniec lat 80-tych ale nie raz pamiętam jak przed majówką kosiłem 2 razy trawę więc jak u mnie była trawa tak wysoka aby w kwietniu kosić 2 razy to w innych regionach możliwe ,że nawet na przełomie marca i kwietnia trawa była do koszenia. Zresztą gdyby u mnie w marzec w tym roku nie był taki suchy ( 2,1 mm opadu) to już na początku kwietnia miałbym co kosić a tak dopiero po majówce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum