Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 2 Maj 2022, 21:39 Kwiecień 2022
Jak na bubu kwiecień, uważam że na prawdę był spoko. Zimowy początek wręcz sprawił trochę radości po psychicznym marcu xd W innej sytuacji, czyli np po bardziej przyzwoitej zimie i choćby takim szarawym marcu jak ubiegłoroczny to bym to pewnie odebrał inaczej xd Ale już abstrahując od samego początku to i tak przyniósł niemało dobrego i sporo bardzo fajnych, kwietniowych dni- sympatycznego ciepełka jak choćby 24 kwietnia z solidną jak na kwiecień burzką też nie zabrakło. Poniżej dane z mojej pseudostacji xd
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 2 Maj 2022, 21:44
Ależ ten Globson u Ciebie odpalił 14 kwietnia Temperatura średnia wyszła prawie tak samo jak u mnie i widać podobieństwo wielu dni, choć średnie dobowe podczas ataku zimy były u Ciebie niższe, no i ja nie miałem całodobowego mrozu. Również uważam, że był to naprawdę niezły kwiecień jak na miesiąc o takiej anomalii; cieszy mnie zwłaszcza ten pochód wiosny w III dekadzie połączony z ciepełkiem w dynamicznej wersji
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 2 Maj 2022, 21:47
Nie doceniasz Globcia, zemści się na Tobie i będzie weźdajbieli
Oj, nie przelogowałem się
To na pewno duża zasługa pseudoklatki, ale i tak jestem pod wrażeniem tego, jak mocno słoneczko ją wtedy zagrzało. Widać, że jednak o tej porze roku ma już tę moc.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 2 Maj 2022, 21:54
Tego dnia nawet lekko się przyjarałem jak na słoneczku wykonywałem pracę w ogródku Ale szczerze to serio uznałem, że jednak w kwietniu dużo bardziej podobają mi się takie duety jak np 6-7.04 albo 23-24.04.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Maj 2022, 22:26
Do rześkich nocy mam słabość, dlatego niska średnia temp. min. jest pozytywem. Jednak nie zmieniło się mi zdanie do pierwszych 3-4 dni w całokształcie: ciarki takie po plecach przechodzą, że no można zwymiotować płuca...
Jak niektóre osoby widziały dobre strony tego incydentu, to ja widzę dla niego takie porównanie sytuacyjne z życia wzięte: słaba uczennica lub słaby uczeń nagle zaczyna w szkole otrzymywać "5" i "6" z prac domowych oraz klasowych mimo że powstały one z pomocą Rodziców i/lub internetu- mniej więcej tak odbieram ten epizod: sytuacja hydrologiczna się poprawiła (analogicznie do średniej uczennicy/ucznia, która też wzrosła), ale kosztem izolacji flory, chociaż powinna sama zacząć się rozwijać, a zamiast tego musiał pojawić się ostatni okres z pokrywą (analogicznie ona/on powinna/powinien ruszyć głową i samodzielnie odrabiać zadania, a nie liczyć na to, że inni rozwiążą)...
Ja tam wolałbym, by ta fala opadów z przełomu miesięcy pojawiła się tydzień później przy podobnych parametrach (czy danych) co na wykresie: przy strefie opadów ciągłych byłby to życiodajny deszcz...
W kwestii miesiąca wzbudza raczej negatywne wrażenia (głównie przez początek, dalsza część na szczęście przebiegała na ogół umiarkowanie i bez równie wielkich odchyłów termicznych, zarówno w jedną jak i w drugą stronę), ale w moim odczuciu bywały większe pogodowo-termiczne skurczybyki...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 6 razy Wiek: 29 Dołączył: 10 Sty 2021 Posty: 545 Miejsce zamieszkania: Gdańsk/Toruń
Wysłany: 3 Maj 2022, 08:24
W Gdańsku był to chłodny kwiecień, choć nie tak jak kwiecień poprzedni, bo duża ilość Słońca nieco podnosiła temperaturę odczuwalną. No i nie było opadów śniegu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum