Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 9 Maj 2022, 21:33
Moim zdaniem katastrofa w Lesie Kabackim to jedna z kilku najstraszniejszych katastrof w lotnictwie cywilnym, do jakich kiedykolwiek doszło. Pożar, występowanie kolejnych awarii i brak nadziei na wyjście z tej przerażającej sytuacji sprawiały z pewnością, że ostatnie minuty dłużyły się niemiłosiernie, nawet nie wyobrażam sobie tego strachu. Wiele katastrof miało miejsce w krótkim czasie albo nawet nie stwarzało wrażenia, że dzieje się coś złego - ta sprzed 35 lat niestety była najgorszą z możliwych
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 9 Maj 2022, 22:01
Beznadziejna sytuacja to była tutaj, serio na to co tu się wydarzyło, to inaczej niż prawdziwy cud nie jestem w stanie powiedzieć.
Swoją drogą oglądanie takich filmów sprawia, że siłą rzeczy moja burzowa pasja osłabia - kiedy pomyślę, że przez moją satysfakcję istnieje ryzyko, że jacyś ludzie w przestworzach przeżyją taki horror. Tutaj i tak się wydarzył cud, ale szansa na wyjście z tego cało była mniejsza niż 1%....
W ramach ciekawostki dodam, że do awarii (duuuużo mniej poważnej) z powodu walnięcia piorunem doszło podczas "zimowego" pierdu 20.01 nad ranem w okolicy warszawskiego Okęcia. Pamiętam ten poranny niewypał opadowy, a to, ze mimo obecności burzy nawet nie zabieliło mnie serio wtedy irytowało...
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Paradoksalnie samolot to najbezpieczniejszy środek transportu, ale gdy akurat podczas lotu samolot będzie miał awarię lub inną usterkę i katastrofa jest nieunikniona, wtedy właściwie nie masz dużych szans na przeżycie. Natomiast wypadki samochodowe zdarzają się znacznie częściej, ale w przeważającej części nie są one śmiertelne.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 17 Maj 2022, 23:45
Samolot jest pewnie bezpieczny, bo w przestrzeni powietrznej jest "mały ruch", więc katastrofa może prędzej wyniknąć ze złego stanu środka transportu. Tak zwane czołówki czy spektakularne zdarzenia tylko chyba w ruchu drogowym się zdarzają.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum