Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 27 Kwiecień 2022, 13:59 TOP10 lat 90-tych
Zacznę od miesięcy
1. Maj 1996 - Wybieram go głównie z uwagi na jego fenomen na tle innych srajów lat 90-tych, ale i tych z XXI wieku. Swą jakością odstaje od wszystkiego co się wydarzyło w czasie czeciej erpe. Król do niedawna niedoceniany przeze mnie.
2. Listopad 1993 - Miesiąc legendarny, prawdziwa listopadowa zimusia, coś w XXI wieku tak bardzo nieosiągalnego
3. Luty 1991 - Również miesiąc fantastyczny, ale trafia niżej z uwagi na końcówkę i ogólnie fakt, że się tak bardzo nie wyróżnia.
4. Listopad 1999 - Kolejny listopad na liście, w pełni zasłużenie. Jego niewybaczalną wadą jest początek, ale w zasadniczym okresie zimowym to był wręcz lepszy jak 1993, chociaż sama zima nie była taka trwała
5. Kwiecień 1999 - Dopiero piąte miejsce. Ale i tak trochę mu odpuściłem, bo ostatnio jak oceniałem lata 90-te, to w ogóle mu zabrałem koronę. Niestety widzę, że i on miał swoje wady, ten początek, elementy złośliwości i ta lodowa plucha z co najwyżej domieszką śniegu 20.04. No i też nie uważam, by się jakoś wyróżniał, kwietnie 1992 i 1994 niewiele gorsze, 2004 i 2012 w sumie też.
6. Kwiecień 1992 - Tak jak mówiłem. Niewiele gorszy od tego 7 lat później
7. Luty 1996 - Bardzo dobry luty jakich mało, ale ze śniegiem nie poszalał aż tak jak 5 lat wcześniej, pokrywa tylko kilka dni przekroczyła 5 cm.
8. Listopad 1998 - Też fenomen, ale nie aż taki jak 1993 i 1999, pokrywa dobiła tylko do 5cm
9. Październik 1997 - Też go do niedawna nie doceniałem, bardzo się wyróżnił tą ostatnią dekadą, która przed 2012 mogła być uznawana za legendę i przy tym kilkoma dniami
prawdziwego ciepełka
10. Wrzesień 1994 - No mimo wszystko i on zasłużył na jakieś wyróżnienie, ostatnio wręcz trochę na powrót się do niego przekonałem. Ta plucha nie była aż tak złośliwa, temp były w sumie w normie.
9.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 13 Maj 2022, 16:07
A jak, maj 1996 był królem..., w tym miejscu. Zwrotny był niczym samochód wyścigowy, jeśli chodzi o temp. dzienne, ale w porze ciepłej to mi się nawet podoba.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 15 Maj 2022, 14:48
No mógł tam maj 1996 rozczarować , ale co można w takim razie o 3 dek. października 1997 powiedzieć? Jak dla mnie to tylko jej początek i koniec miały jakiś tam sens, jej serce (mniej więcej okres 24-29.10.) niestety dla mnie najgorsze... Największe załamanie pojawiło się wprawdzie w dni wolne od pracy, szkoły i studiów (jak zresztą 15 l. później), ale niestety nowy tydzień gdzieniegdzie został rozpoczęty z dziedzictwem...
Wysłany: 15 Maj 2022, 14:52
Żeby nie było, do reszty legend z listy (poza majem 1996 i październikiem 1997) mogę się jeszcze w miarę przekonać.
Ogólnie stałem się w ostatnim czasie bardziej chłodnolubem , bo mniej wadzi mi mroźna i śnieżna zima (przynajmniej jak pojawia się w dobrym ku temu czasie) niż wilgotne fale większego ciepła, gorąca czy upałów z tropikalnymi nocami (ich obecności to chyba nigdy nie popieram, lub ostatecznie w naprawdę pojedynczych, nieznacznych ilościach w skali całego roku)...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum