Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7637 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 18 Maj 2022, 17:22
Póki co termicznie nie mam żadnych zastrzeżeń do tegorocznego maja, wręcz wydaje mi się serio mocno odlotowy po tym co działo się rok, dwa no i niestety w przewadze również trzy lata temu. Jest jednak bardzo sucho, wczoraj te konwekcje to był śmiech na sali.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 19 Maj 2022, 08:41
Piękna prognoza Maj się będzie próbował zrehabilitować, no ale Czas Euforii to jeszcze nie jest, wtedy były tmin po 12-15 stopni i tmax 21-25 stopni w połączeniu z codziennymi burzami przez kilka dni
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Zimnolubna kutwa z zespołem Aspergera
Ostatnio zmieniony przez kmroz 19 Maj 2022, 09:02, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Inne Pomógł: 6 razy Wiek: 29 Dołączył: 10 Sty 2021 Posty: 545 Miejsce zamieszkania: Gdańsk/Toruń
Wysłany: 19 Maj 2022, 08:55
Na chwilę obecną w Gdańsku jest idealna wiosna dla fanów rześkiej lampy, temperatura jak narazie TYLKO raz przekroczyła 20 stopni w tym roku, ale ilości słońca są niemalże takie same, jak w 2018 roku.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Maj 2022, 11:10
W kwestii prognozy dla okolic Warszawy nie wiem co mi bardziej przeszkadza- czy ogólnie ciepłe noce, czy dni 22-23.05. z temp. maks. poniżej +20 C (jednak jestem już przyzwyczajony do padających dwudziestek na termometrze, nawet jeśli miałyby trwać godzinę lub krócej w ciągu dnia). Ale za obecność jakichś opadów można dać plusa. Pogoda obecnie jednak dokłada sporą cegiełkę do tego, by ceny owoców leśnych były w tym sezonie wysokie...
Przyznaję, że chciałbym obecny maj spędzać nad morzem. Występuje już prędzej tzw. "prawdziwek", a na południu Polski wyżowe powietrze przyczynia się do dość niekontrolowanych wzrostów temp.- chociaż póki wilgotność trzyma się na całkiem przyjaznym, tj. niskim poziomie, to patrzę na obecny okres w miarę neutralnie. Zastanawiam się, jak się czują ludzie mieszkający w Czechach...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 20 Maj 2022, 01:05
Bartek617 napisał/a:
O kurczę, grad się ładnie postarał i ogólnie niezła burza przeszła: układ MCS przy czymś takim wysiada.
Nie wiem jak moglo mi się to pomylić, ale śmiesznie wyszło. Poprawiłem na poprawną, a widoki z tego poprzedniego zdjęcia niech dominują od listopada do marca
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum