Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16236 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 15 Grudzień 2020, 16:28
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Też mi się ona podobała, moim zdaniem była ona najlepszą piosenką podczas Eurowizji 2022. Ale co się dziwić... Eurowizja od wielu lat nie jest konkursem stricte muzycznym, tylko politycznym.
Ale występ reprezentacji Serbii mnie najbardziej rozwalił
Hobby: Większość z wymienionych Pomogła: 39 razy Dołączyła: 17 Maj 2022 Posty: 887
Wysłany: 24 Maj 2022, 20:06
LukeDiRT napisał/a:
Ale występ reprezentacji Serbii mnie najbardziej rozwalił
Mnie też, na pierwszy rzut oka coś dziwnego, ale później jakoś dziwnie zaczęło mi to się podobać a jeszcze bardziej, gdy przestudiowałam o czym jest tekst.
Też mi się ona podobała, moim zdaniem była ona najlepszą piosenką podczas Eurowizji 2022. Ale co się dziwić... Eurowizja od wielu lat nie jest konkursem stricte muzycznym, tylko politycznym.
Tak ta piosenka mi się najbardziej podobała. Z resztą nie pierwszy raz piosenka ,która mi się podoba jest przeważnie z tych ostatnich.
Właściwie od dawna konkurs piosenki Eurowizji nie jest konkursem piosenki.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 25 Maj 2022, 15:30
LukeDiRT napisał/a:
Który występ Wam się najbardziej podobał
Najlepsze zdanie mam chyba o piosenkach naszej twórczości, więc autorstwa Edyty Górniak oraz Cleo+Donatan- zgodnie z zasadą stosowaną przez mojego świętej pamięci Dziadka (od strony Taty) przy wydarzeniach nie tylko muzycznych, ale też sportowych- jak grają Polacy, to kibicujemy rodakom, jak cudzoziemcy, to niech się dzieje co chce (lub wola nieba) , nie mamy faworytów.
Kojarzę piosenkę "Color of your life"- Michał Szpak ładnie śpiewał- głos miał podobny do Adolfa Hitlera w moim mniemaniu (jak słyszałem archiwalne nagrania z fuehrerem, np. poniższe) , chociaż by mu z wyglądu nie podpasował (długie włosy, stylizacja na "kobietę" [a w czasach Rzeszy homoseksualizm i inne podobne pozostałe orientacje czy postawy były potępiane, wręcz do tego stopnia, że groziła za nie śmierć] i żydowska uroda, hmm...).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum