Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 138 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11999 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 27 Maj 2022, 17:06
Mój najlepszy czas na 60 metrów to 9,9 sek, czyli według internetowego kalkulatora osiągnąłem prędkość 21,8 km/h. Ale to było w 3 klasie gimnazjum w 2007 roku Nie wiem, czy teraz miałbym lepszy czas (bo nie lubię biegać, poza tym po prostu nie ma gdzie), ale ważę obecnie 8kg mniej niż pod koniec gimnazjum (tak, wiem, może wydawać się to dziwne).
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 28 Maj 2022, 11:54
Człowiek nie jest taki wolny. Ciekawi mnie prędkość takich zwierząt jak żółw albo tym bardziej ślimak- oni to dopiero muszą mieć "zapłon".
Sam pamiętam, że kiedyś po zajęciach uczelnianych (1 rok studiów licencjackich- to mógł być kwiecień lub maj 2018) zrobiłem sobie takie doświadczenie, że pobiegłem do mojego domu okresami wzdłuż trasy krakowskiej linii autobusowej 144 (czyli mniej więcej od przystanku AGH/UR, przez pętlę Prądnik Biały)- odległość wyniosła gdzieś między 7-8 km, a czas pokonania dystansu wyniósł równe 30 minut (uwzględniając ok. 5 postojów na sygnalizacji świetlnej, tyle mi mniej więcej zeszło), czyli średnia prędkość oscylowała na poziomie ok. 15 km/h. Chciałem sobie udowodnić, że wrócę do domu szybciej niż jadąc autobusem i później spacer od zajezdni (zwykle zajmowała mi ta cała podróż ok. 45 minut, zważywszy na korzystną sytuację ruchu drogowego)- no i wtedy rzeczywiście się udało, ale pot się ze mnie kolosalnie lał, jak nigdy wcześniej.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum