Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Niebezpieczne i chamskie sytuacje na drogach
Autor Wiadomość
LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 30 Maj 2022, 19:13   Niebezpieczne i chamskie sytuacje na drogach

Jeden z przykładów :arrow:

https://www.youtube.com/watch?v=OkcIrX25YSU

Źródło :arrow: kanał YT STOP CHAM

Psychiatryk już czeka dla nich. Najlepiej Choroszcz :wariat:

jorguś 
Poziom najwyższy
Antyfan muchowca

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 30 Maj 2022, 19:22   

Trafiła patologia na patologię, nagrywający zwykłe chamidło, karyna i sebix zwykłe prostaki xd

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 30 Maj 2022, 19:40   

Nom, ci ludzie bardzo niewłaściwie się zachowali. :-( :zalamany:

Swoją drogą taka wąska uliczka i do tego jeszcze z mostkiem należy do kłopotliwych :-( - sam uświadomiłem sobie, ze niedaleko ode mnie, na krakowskiej ulicy Jordanowska/Stelmachów (to jest jedna i ta sama droga, ale nazwy odcinków ulegają na pewnym etapie zmianom) też jest taka ciasna i trudna, jeśli chodzi o swobodną jazdę- na szczęście specjalnie postawiony jest znak, która strona ma pierwszeństwo i na drodze nie dochodzi do nieporozumień (a zwłaszcza takich, jakie zostały przedstawione na nagraniu). ;-)

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Wysłany: 31 Maj 2022, 10:52   

Obściskiwanie policjantów na rondzie :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=HY1Mv7oB6UI

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Maj 2022, 13:00   

Jeju, ja to bym się wstydził na ich miejscu takie rzeczy robić- nie do pomyślenia. :-( :zalamany:

Swoją drogą jak popatrzyłem na nazwy miejscowości, drogę wojewódzką i współrzędne geograficzne, to dostrzegłem, że to jest Podkarpacie, a dokładniej okolice Przemyśla i Ustrzyk Dolnych. ;-) Mama była na jednym firmowym obozie integracyjnym (bodajże gdzieś we wrześniu 2018) w tamtych stronach, zaś jakiś rok później w podobnym okresie (też tak gdzieś połowa września) pojechała do Kasinki ("rewir" Pawła). ;-)

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Hobby: Inne
Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 31 Maj 2022, 13:51   

Idiotyczny jest przepis potwierdzony przez sąd, że wjeżdżając na rondo nie należy włączać lewego migacza, jeśli ma się zamiar skręcić w ulicę prowadzącą w lewo. Szczególnie niebezpieczne jest to na "mini-rondkach". Miałem taką sytuację, gdy niewiele brakowało, aby zdarzyła się stłuczka. na takim mini-rondku (skrzyżowanie ulic Kazimierzowskiej i Bema w Siedlcach) jadąc prosto do Golic na działką o mało nie zostałem uderzony przez auto jadące z przeciwka. Kierowca (zgodnie z tymi durnymi przepisami) nie włączył lewego migacza, co sugerowało, że jedzie prosto w przeciwną stronę niż ja. Jednak niespodziewanie skręcił w lewo. Niewiele brakowało, aby walnął mnie w bok. Tylko to, że nagle dodałem ostro gazu spowodowało, że zdążyłem przed nim "uciec". Brak lewego kierunkowskazu na rondzie, w sytuacji gdy zamierza się skręcić w ulicą prowadzącą w lewo od tej którą jechało się dotychczas, to szczyt bezmyślności i chamstwa.
21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.

jorguś 
Poziom najwyższy
Antyfan muchowca

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 31 Maj 2022, 13:57   

Ja już uczyłem się wedle przepisów, w myśl których włącza się prawy kierunkowskaz zjeżdzając z ronda i akurat uważam to za całkiem praktycznie, wkurzają mnie wprawdzie kierowcy którzy kompletnie się nie przejmują i nie fatygują się kompletnie, żeby włączyć migacz, przez co na rondzie ze znakiem ustąp pierwszeństwa trzeba niepotrzebnie czekać, ale na ignorantów i chamów na drodze nie ma akurat żadnej rady.

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Wysłany: 31 Maj 2022, 14:45   

Waży jest migacz zarówno lewy jak i prawy. A jazda prawym pasem na rondzie powinna być dozwolona tylko do najbliższego zjazdu z ronda. Albo zjeżdżasz włączając prawy migacz, albo zmieniasz pas na lewy (już przed wjazdem na rondo mając włączony LEWY kierunkowskaz.) Tak być powinno. Ale jakimś kretynom coś się popier :cenzura: ło w durnych pałach i wprowadzili idiotyczne przepisy stwarzające zagrożenie wypadkiem.
21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Wysłany: 31 Maj 2022, 18:16   

Ale zaraz... przecież gdy wjeżdżamy na rondo, to przecież żadna droga nie prowadzi w lewo. No chyba, że mi się coś pomieszało :mrgreen: :roll:

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Wysłany: 31 Maj 2022, 19:48   

Owszem, na rondzie jedzie się dookoła i zawsze skręca w wyjazd w prawo. Ale (przy skrzyżowaniu dwóch ulic) są tylko trzy opcje kontynuacji jazdy Albo skręt w ulicę prowadzącą w prawo od tej którą jechaliśmy, albo jazda prosto (to jej kontynuacja), albo też skręt w ulicę prowadzącą w lewo lewo. Ważne jest, że na mini rondku nie ma możliwości natychmiastowego zorientowania się, że to auto, co jedzie z naprzeciwka będzie dalej jechało prosto (kontynuacja tej ulicy, którą jechało dotychczas, czy tez skręci w lewo przed maskę (lub w bok) tego, co jedzie prosto z przeciwnej strony. Gdy włączy lewy kierunkowskaz, wszystko jest jasne. A inaczej grozi to niebezpieczną sytuacją która opisałem powyżej. Zresztą i na dużych rondach sygnalizowanie lewym migaczem bardzo ułatwia życie innym, którzy z góry znają zamiary takiego kierowcy.

Odpowiedz do tematu