Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 46 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6828 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 2 Lipiec 2022, 09:49
U mnie będzie jeszcze zimniej.
Ten czerwiec był zimniejszy od czerwca 2019 roku o 3,2*C a taki sam jak w 2020 roku i zimniejszy od poprzedniego w 2021 o 1,5*C.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15874 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Lipiec 2022, 10:10
W ciągu dnia temp. mogłyby być troszkę wyższe, ale noce (jak na lipiec oczywiście) wyglądają przyjaźnie- dla mnie to o niebo lepsza prognoza niż ostatnie dni, ale mi ogólnie wiele C na termometrze do szczęścia nie trzeba- a przynajmniej nie wtedy, gdy "żarówa" na niebie zaczyna przegrywać z chmurami i opadami.
Jak u mnie wyglądał czerwiec, nie mam pojęcia, ale pewnie jakbym miał sprawdzić z ciekawości, to bym się rozczarował - więc może lepiej będzie, jak pożyję tymczasowo w niewiedzy, a na dane spojrzę po ok. 30-60 dniach, jak nabiorę większego dystansu do pogody (za)przeszłej i będę miał jakieś punkty odniesienia-> stąd korzystam częściej z historycznych danych pomiarowych niż aktualnych.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12276 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 2 Lipiec 2022, 11:46
Zaraz Łukasz zrobi tu porządek A jak widzę FKP w takim nastroju, to tym razem odczuwam pewien rodzaj satysfakcji, bo po tej fali upałów ochłodzenie się po prostu należy Zresztą do początku nowego tygodnia jeszcze będzie ciepło.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Inne Pomógł: 6 razy Wiek: 29 Dołączył: 10 Sty 2021 Posty: 543 Miejsce zamieszkania: Gdańsk/Toruń
Wysłany: 2 Lipiec 2022, 13:01
PiotrNS napisał/a:
Zaraz Łukasz zrobi tu porządek A jak widzę FKP w takim nastroju, to tym razem odczuwam pewien rodzaj satysfakcji, bo po tej fali upałów ochłodzenie się po prostu należy Zresztą do początku nowego tygodnia jeszcze będzie ciepło.
Kto mieszka w głębi Polski ten przynajmniej dostał trochę ciepła w maju, na północy trwalsze ciepło pojawiło sie od niedawna. Więc nie, dzięki, nie chcę takiego ochłodzenia, nie oczekuję przedłużenia upałów, ale niech będzie te 25-30 stopni dla całego kraju.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15874 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Lipiec 2022, 15:04
Najlepiej jak dla mnie by było podczas wakacji, gdyby północna połowa Polski (w szczególności obszary nadmorskie Pomorza) była obecnie faworyzowana przez ciepło, zaś im bardziej na południe, tym chłodniej- oczywiście też na temp. powinna mieć większy wpływ rzeźba terenu (więc okolice Katowic, Kielc, Krakowa, a nawet takiego Opola czy Wrocławia byłyby bezapelacyjnie chłodniejsze od rejonu Gdańska).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum