Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomogła: 39 razy Dołączyła: 17 Maj 2022 Posty: 887
Wysłany: 10 Lipiec 2022, 18:13 Icy Tower
Czas rozruszać nieco tę kategorię forum!
Cytat:
Icy Tower – bezpłatna, platformowa gra komputerowa stworzona i wydana przez szwedzki zespół Free Lunch Design w 2001 roku.
Celem bohatera jest zdobycie oblodzonej wieży poprzez zdobywanie kolejnych stopni biegnących wewnątrz niej schodów. Celem gracza jest zdobycie jak największej liczby stopni (tzw. pięter) oraz punktów (przyznawanych za efektowne skoki wewnątrz wieży). Gra na wyższych piętrach ulega stopniowemu utrudnieniu. Sterowaniu postacią służy klawiatura lub inne urządzenia wejścia.
Gracze Icy Tower podczas rozgrywki zamierzają zazwyczaj osiągnąć dobry wynik w jednej z wielu dostępnych im dyscyplin gry, tzw. kategorii. Osiągnięcia graczy w każdej z kategorii mogą być udostępniane w ramach licznych służących temu celowi społeczności internetowych. Jedną z metod, poprzez które gracze porównują swoje wyniki, są internetowe listy rekordów. Inną są internetowe zawody, w których mogą oni rywalizować bezpośrednio (tzw. turnieje).
Możliwości gry rozszerzają zarówno jej twórcy, regularnie wydając kolejne jej wersje, jak i gracze, tworząc wzbogacające ją skórki i postacie oraz umożliwiające zmianę jej warunków aplikacje i modyfikacje. Wydana została również mobilna oraz internetowa wersja programu.
To jedna z moich gier dzieciństwa, pamiętam jak na starym PC grałam często w tę grę. Wszelakie combo w towarzystwie chyba już kultowej muzyczki pamiętam do dziś. Zdarzało się, że ściągało się również skórki bohatera. Powstała też kiedyś wersja na komórki, ale przeszło to chyba bez większego echa.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16249 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Lipiec 2022, 09:17
Pamiętam nawet nie najgorzej tą grę platformową, będąc uczniem starszych klas szkoły podstawowej czy gimnazjum zdarzało się, że po nią dosyć często sięgałem. Ale z wiadomych powodów nigdy nie osiągałem w niej imponujących wyników.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum