Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Jakim typem osobowości jesteś?
Autor Wiadomość
funkcyjka 
Poziom 7
midnight

Hobby: Większość z wymienionych
Pomogła: 39 razy
Wysłany: 29 Maj 2022, 11:59   Jakim typem osobowości jesteś?

Link do testu -> klik

Co Wam wyszło? :)

Mi wyszło ENFJ-T - Protagonista >klik< (za każdym razem jak robię ten test, to zawsze to wychodzi tak samo. ) Ciekawostką jest to, że możecie podejrzeć, kto sławny ma taki sam typ osobowości co Wy!

Cytat:
Protagoniści to naturalni liderzy, pełni pasji i charyzmy. Stanowią około dwa procent społeczeństwa i często zostają politykami, trenerami lub nauczycielami, docierając do innych i inspirując ich do osiągania celów i czynienia dobra w świecie. Dzięki swojej naturalnej pewności siebie, która rodzi wpływowość, Protagoniści czerpią dumę i radość z prowadzenia innych ku wspólnej pracy na rzecz doskonalenia samych siebie i społeczności.

Silne osobowości przyciągają, a Protagoniści promienieją autentycznością, troską i altruizmem, nie boją się wstać i przemówić, gdy czują, że należy zareagować. Łatwo i naturalnie przychodzi im komunikacja z innymi, zwłaszcza osobista, a ich przenikliwa natura pomaga im dotrzeć do każdego, czy to za pomocą faktów i logiki, czy też czystych emocji. Protagoniści łatwo dostrzegają motywacje innych i związki między pozornie niepowiązanymi zdarzeniami, są też zdolni do ich zestawiania i przedstawiania jako wspólny cel ze zdumiewającą elokwencją.

Okazują innym szczere, niemal przesadne zainteresowanie – gdy ludzie o tego typu osobowości wierzą w kogoś, mogą nadmiernie zaangażować się w jego problemy bądź zbytnio mu zaufać. Na szczęście to zaufanie zazwyczaj przeradza się w samospełniającą się przepowiednię, ponieważ altruizm Protagonistów inspiruje drogie im osoby do dalszego samodoskonalenia. Jeśli jednak Protagoniści nie zachowają ostrożności, mogą przesadzić z optymizmem i wywierać na innych nadmierną presję.

Protagoniści są też podatni na inną pułapkę: mają ogromne zdolności do refleksji i analizy własnych uczuć, jeśli jednak zbytnio zaangażują się w problemy kogoś innego, mogą zapaść na swoistą emocjonalną hipochondrię, zacząć dostrzegać u siebie problemy innych ludzi i starać się naprawić w sobie coś, co wcale nie szwankuje. Jeśli wpadną w sidła czyichś problemów, nieraz ogranicza to ich zdolność do spojrzenia na daną sprawę z szerszej perspektywy, a przez to do udzielenia pomocy. Jeśli tak się stanie, ważne jest, aby cofnęli się nieco i za pomocą autorefleksji spróbowali oddzielić własne uczucia od zewnętrznych problemów, które wymagają analizy z nowego punktu widzenia.

Ludzie o typie osobowości Protagonisty są pełnymi pasji altruistami, czasami wręcz przesadnie, nie boją się też przyjmować na siebie ciosów, gdy bronią ludzi i idei, w które wierzą. Nic więc dziwnego, że wielu słynnych Protagonistów to wpływowi liderzy polityczni i kulturalni – ten typ osobowości pragnie prowadzić wszystkich ku lepszej przyszłości, czy to przewodząc narodowi w dążeniu do dobrobytu, czy skromnej drużynie softballowej w zdobyciu zasłużonego zwycięstwa.

FKP 
Poziom najwyższy
Fan wiosny i lata

Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 29 Maj 2022, 13:05   

Zrobiłem i ja xd I wsm to pasuje, bo moim głównym celem życiowym jest konsekwentne kreowanie otaczającej mnie rzeczywistości pod swoją osobę xd
https://www.16personalities.com/pl/osobowosc-intj

PiotrNS 
Poziom najwyższy
Fan normalności

Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 29 Maj 2022, 13:21   

Mnie wyszło, że jestem Rzecznikiem i taki sam wynik uzyskałem robiąc ten test około roku temu. Nie zgadzam się ze wszystkim, co jest tam napisane, ale generalnie jest dużo racji.

https://www.16personalities.com/pl/osobowosc-infj

Do FKP natomiast jego opis bardzo pasuje :-P

Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu :snieg:

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 29 Maj 2022, 15:37   

A mi wyszła następująca cecha :arrow:

Cytat:
Twoim typem osobowości jest:
Rzecznik
INFJ-T

https://www.16personalities.com/pl/osobowosc-infj

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 29 Maj 2022, 22:23   

Mi wyszedł "poszukiwacz przygód"- mało mi się to określenie kojarzy wprawdzie z introwertyczną postawą, no i ogólnie tak średnio się w tej roli widzę, ale niech będzie. ;-) Grunt, że introwertyzm wyraźnie dominuje. ;-)

https://www.16personalities.com/pl/osobowosc-isfp

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Hobby: Inne
Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 12 Lipiec 2022, 14:30   

Wyszedł mi "logistyk" https://www.16personalities.com/pl/osobowosc-istj
21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.

Odpowiedz do tematu