Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16244 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 26 Lipiec 2022, 11:57
Abstrachuje . To drugie rozumiem, ale niech mi ktoś wytłumaczy co to znaczy ABSTRA
P.S. Dlatego z tego szydzę bo ktoś jest tak marnym znawcą słów obcych w języku polskim, że nie wie, iż słowo abstrahuje pisze się przez "samo h", a nie przez ch.
https://sjp.pwn.pl/slowniki/abstrahowa%C4%87.html
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomogła: 39 razy Dołączyła: 17 Maj 2022 Posty: 887
Wysłany: 26 Lipiec 2022, 13:21
Tak, ale to świadomy zabieg stylistyczny by było przez "ch" - jednoznacznie się kojarzy.
Co do ich twórczości to była taka sinusoida - początkowe filmiki mieli naprawdę dobre - nie były przesiąknięte nadmiernym profesjonalizmem tylko takie kręcone "z ręki" co nadawało im uroku, później nastała era sprzedawania siebie i product placementów co wyglądało sztucznie, wraz ze wzrostem jakości filmików ucierpiała ich treść. Ostatnio zaś wrócili do sprawdzonej, pierwotnej i amatorskiej formuły i wychodzi im to naprawdę dobrze, ale to już nie mój humor, ale z sentymentu coś włączę czasem.
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16244 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 26 Lipiec 2022, 13:29
Za to ja pierwsze o nich słyszę.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 26 Lipiec 2022, 14:43
Ja też najlepiej wspominam dawne ich serie, mniej więcej z lat 2013-2015, jakimś wielkim fanem nie byłem ale z przyjemnością oglądałem te serie typu "co mówią starzy" itp xd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum