Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12351 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 30 Sierpień 2022, 21:49 Mistrzostwa Świata w piłce siatkowej mężczyzn 2022
Otwieram wątek dotyczący trwającej ważnej imprezy sportowej, której gospodarzami są Polska i Słowenia. Dla naszej reprezentacji te mistrzostwa mają szczególne znaczenie, bowiem stawką w nich jest obrona tytułu mistrzowskiego przypisanego do reprezentacji Polski od 2014 roku, a obronionego jeszcze cztery lata później.
Na razie sytuacja jest nader optymistyczna - Polacy wygrali wszystkie mecze w swojej grupie (z Bułgarami, Meksykanami i Amerykanami) tracąc zaledwie jeden set, wobec czego z grupy wychodzą z pierwszego miejsca.
Dzisiejszy mecz Polska - USA był meczem na bardzo wysokim poziomie. Spryt obydwu drużyn, wiele długich i nieprzewidywalnych akcji oraz ciekawe sytuacje przy siatce (wiele punktów zostało zdobytych przy bloku, i to na wiele sposobów) w połączeniu z wysoką skutecznością naszych siatkarzy, zaowocował wspaniałym zwycięstwem, rewanżem po przegranym spotkaniu z Amerykanami w ramach rozgrywek Ligi Narodów.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12351 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 8 Wrzesień 2022, 20:29
Właśnie rozgrywany jest ćwierćfinałowy mecz Polski ze Stanami Zjednoczonymi. Pierwszy set nasz Gorąco polecam wszystkim oglądać, bo poziom gry jest bardzo wysoki, a nasi zawodnicy - świetnie przygotowani. Szkoda tylko tych zepsutych zagrywek na początku.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Wysłany: 10 Wrzesień 2022, 19:34
Polacy zagrają jutro w finale Mistrzostw Świata Mecz z Brazylią był bardzo ciężki, ale ostatecznie w tie-breaku to nasi reprezentanci wytrzymali psychicznie i pozostali w doskonałej dyspozycji do końca. Brazylijczycy byli świetni. Jestem pod wrażeniem tego, jak potrafili ratować się z opresji i wydobywać piłki ledwie nadające się do uratowania. Ale to Polska górą
Wysłany: 11 Wrzesień 2022, 19:42
Już o 21:00 rozpocznie się mecz finałowy mistrzostw, w którym Polska zmierzy się z Włochami. Starcie młodości (niemal wszyscy we włoskim składzie mają po 21-25 lat) z doświadczeniem może być trudne, ale niezależnie od wyniku już teraz wiemy, że nasi siatkarze odnieśli wielki sukces. A czy po raz drugi obronią tytuł To się jeszcze okaże. Na razie wiemy tyle, że trzecie miejsce w turnieju zajęli Brazylijczycy, którzy dość łatwo pokonali Słoweńców. Cieszę się, gdyż podczas wczorajszego meczu z Polakami widziałem, że reprezentują niezwykle wysoki poziom i wkładają w grę całą siłę. Słoweńcy nie mieli teraz tego błysku.
A jakie są Wasze wrażenia Ktoś oprócz mnie w ogóle to ogląda
Wysłany: 11 Wrzesień 2022, 21:37
Cóż, drugie miejsce też będzie sukcesem. Ale wiadomo że przegrana zaboli - złoto i brąz najczęściej wiążą się z radością, a srebro z niedosytem.
Na razie piłka jest w grze i jeszcze można uratować sytuację, tylko muszą przestać popełniać tyle błędów i dłużej utrzymywać pełne skupienie - w drugim i trzecim secie początki były bardzo dobre, a potem wszystko szło coraz gorzej
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 12 Wrzesień 2022, 10:37
Coś słyszałem, jak wyrzucałem śmieci wczoraj wieczór, że jakiś młodszy sąsiad krzyczał- ja nie miałem sposobności oglądać tego wydarzenia, ale no jest mi przykro, że nie zdobyliśmy tytułu mistrza. Pamiętam, że w latach 2007-2008 (jak byłem u Babci w Sączu na wakacjach to takie rzeczy oglądałem w telewizji, też oglądałem nawet fragment wyścigu kolarskiego Tour de Pologne) oraz 2011-2012 dobrze nam na tle konkurencji szło, ale złotego medalu u reprezentacji naszej ojczystej nie mogę sobie za Chiny przypomnieć.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum