Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 28 Wrzesień 2022, 21:30 Beskidzka wioska czy warszawska aglomeracja?
Dzisiaj odbyłem około 8km spacer po zachodnich wsiach w gminie Raszyn (Nowe Grocholice, Puchały, Wypędy i Janki Duże), gdzie ewidentnie zatrzymał się czas... Momentami idąc, czułem się, jakbym przeniósł się do zeszłego tygodnia w zdziczałym lekko Beskidzie Niskim.
Toteż przyszedł mi pomysł, aby zorganizować dla Was zgadywankę. Będę wstawiał po kolei różne zdjęcia - część z nich wykonanych dzisiaj w okolicy Warszawy (lub też kiedy indziej), a część podczas ostatniego (lub jakiegoś innego xd) wyjazdu w Beskidy...
Na początek takie cztery proste fotki... Zgadujcie, zabawa czas start
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 29 Wrzesień 2022, 12:41
Na razie nikt z Was (przynajmniej tutaj ) nie zgadł w pełni dobrze, ale każdy oprócz FKP (sorki xd) jest w miarę blisko. Widzę, że każdy z Was się dał nabrać na soczystego pranka.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Wysłany: 30 Wrzesień 2022, 11:18
Dobra chyba już każdy kto chciał miał dużo czasu spróbować, więc "atojużwyjaśniam"
Zdjęcie nr. 1 - wieś Nowe Grocholice (przysiółek Raszyna), tuż za tymi domami znajduje się droga ekspresowa S8, a po prawej stronie jest droga powiatowa łącząca Raszyn z Michałoiwcami
Zdjęcie nr. 2 - wieś Janki w gminie Raszyn, te same Janki, w których znajduje się sporych rozmiarów kompleks handlowy - zarówno potężna galeria CH Janki, jak i Homepark Janki, z różnego rodzaju sklepami meblowymi na czelę z Ikeą. Zdjęcie wykonane na ulicy Wspólnej, po drugiej stronie tej ulicy znajduje się właśnie CH Janki, dosłownie xd
Zdjęcie nr. 3 - wieś Raszyn/Nowe Grocholice, na tej ulicy jest chyba granica akurat. Nieco oddalony teren od głównej drogi
Zdjęcie nr. 4 - wieś Jaśliska w Beskidzie Niskim, droga znajdująca się na końcu szlaku łączącego Polany Surowiczne z Jaśliskami, którą szliśmy w poniedziałek 19.09
Zdjęcie nr. 5 - wieś Nowe Grocholice, całkiem blisko miejsca, w którym zrobiłem zdjęcie nr. 3
Zdjęcie nr. 6 - znowu wieś Jaśliska, co więcej przez przypadek zamieściłem tutaj dwie foty zrobione bardzo blisko siebie, na tej samej ścieżce Tym bardziej jestem w szoku, że część z Was dała fotkę 4 do Beskidów, a fotkę 6 już do Legiowawic.
Zdjęcie nr. 7 - wieś Mszana w dolinie Mszanki, w gminie Dukla, również w Beskidzie Niskim. A dokładnie słynny (dla wszystkich turystów znających te okolice) PGR w Mszanie. Dość mocne nachylenie terenu, więc trochę też jestem w sioku, że większość z Was myślała, że to Legiowawice
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum