Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 1 Październik 2022, 22:27
Cytat:
Więc będzie to wrzesień sklasyfikowany jako "chłodny" lub "bardzo chłodny" (dokładnie nie wiem, bo nie było września z taką tavg, a te ze średnią +12,4 st. zostały sklasyfikowane jako "chłodne" , a z +12,2 st. "bardzo chłodne")
Trzymam kciuki za "bardzo chłodny", lepiej wygląda w tabelkach Jak już ten wrzesień tyle się natrudził by się przełamać, to niech będzie po tym ślad
Przypomniało mi się, jak kwiecień 2021 z temperaturą średnią 6,3 stopnia usytuował się u mnie pomiędzy "bardzo chłodnym" (po tej stronie najbliżej był 1981 ze średnią 6,7) a "anomalnie chłodnym (blisko 1978 ze średnią 6,2). Byłem potem bardzo roz-oczarowany, gdy okazało się, że trafił do tej wyższej kategorii
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum