Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
To, że większość z Was często słucha piosenek na YT, to wiadomo. Ale... czy zwracaliście uwagę na teledyski, które towarzyszyły danej piosence?
Teraz kieruję do was pytanie - jakie są Wasze ulubione teledyski? Które klipy najbardziej Wam się podobały i do których macie największy sentyment? Czy takie teledyski pasowały do rodzaju i klimatu piosenki? Należy pamiętać też, że nie każda piosenka posiada teledysk.
W tym temacie nie jest ważne, czy to będą teledyski Waszych ulubionych zespołów, czy też nie, więc proszę nie mylić tego tematu z ulubionymi piosenkami.
Zapraszam do podzielenia się Waszymi typami.
Skoro już jesteśmy po wstępie, oto moje takie TOP5 klipów.
PS. Kolejność przypadkowa.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 6 Październik 2022, 14:30
Oj, ciężko powiedzieć Ale chyba poniższe teledyski podobają mi się najbardziej (kolejność przypadkowa).
Przy okazji same piosenki (nie wliczając teledysków) też mi się podobają - zwłaszcza "The Magic Key" oraz "Pump Up The Volume". Więc pewnie zachodzi tutaj jakaś korelacja, że dobra piosenka zazwyczaj posiada dobry teledysk.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16298 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 21 Listopad 2022, 03:15
Trudno jest mi się ustosunkować, bo w sumie kiedyś (raczej w zamierzchłych czasach) coś tam wspominałem na temat teledysków, w sumie też ogólnie nie przepadam za bardzo za nimi , tylko raczej nieliczne robią na mnie dobre wrażenie, np. z Madonną (jak np. śpiewa że przeprasza , a z drugiej strony że nie chce niczego słuchać i jednocześnie uczestniczy w jakiejś wesołej i swawolnej balandze ze swoimi znajomymi i się napierdzielają na lodowisku, w jakiejś klatce czy w jeszcze innym podobnym plenerze - można byłoby sobie pomyśleć, że ma podwójną osobowość , dostrzegam pewną niezgodę z konwencjami, ale to tam, może to jest mniejszy szczegół, niż ja go widzę, w końcu nie można zakładać, że wszyscy na świecie postępują logicznie, tzn. według określonego schematu czy szablonowo - w każdym razie treść piosenki średnio się zgrała z akcją obecną w teledysku)
Znalazłem taki klip jako scena z Małej Syrenki.
Jak miałem ok. 10 l. i oglądałem tą bajkę (to chyba była moja ulubiona z dzieciństwa) , to jakoś tak bardziej wczuwałem się w sytuację Syrenki (swoją drogę miała imię podobne do jednego z proszków do prania, bodajże Ariel(ka)) - bo w sumie była nieszczęśliwa i miała niemałe marzenie, by wyjść z wody. A obecnie jej pragnienie mógłbym porównać racjonalistycznie do młodzieży żyjącej na lądzie (więc w raju dla tej syrenki) , która chce spróbować m. in. alkoholu i narkotyków (w każdym razie szuka "odlotu" od obecnego świata, w którym mieszka) , nie zdając sobie sprawy z licznych nieprzyjemności czy niebezpieczeństw, które mogą się czaić za rogiem, gdy tylko opuści bezpieczną przystań... Nie dziwię się teraz temu rakowi czy krabowi, że chciał donieść królowi o jej niewłaściwych i niepokojących poczynaniach- to wszystko robił dla jej bezpieczeństwa, a ona się buntowała... Poza tym na ziemi dorośli też nie zawsze rozumieją swoich podopiecznych - więc no rozsądnie pisząc, całkowitego antidotum by raczej na swój kłopot nie znalazła, gdyby znalazła się w innej przestrzeni. Ale w sumie wraz ze wzrostem pragmatyzmu siadła mi znacząco ambicja (a tamta zanimizowana postać miała wiele górnolotnych celów) , to w zasadzie nie wiem , może koniec końców nastawienie bohaterki bajki jest lepsze od mojego...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum