Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 20 Luty 2021, 18:47
W Toruniu piękne Babie Lato to 2, 17-19 i 28-29.10. Poza tym taktycznie gówno swoją drogą jak patrzę na tamten wrzesień i 1 połowę pipki to mam wrażenie porównując do innych jesieni, że wtedy liście się przebarwily ekstremalnie wcześnie, może nawet rekordowo wcześnie
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 14 Październik 2022, 13:12
W Toruniu na pewno w oczy rzucają się dwa fantastyczne dni 17.10 i 29.10, jedne z najlepszych październikowych dób ever, jeszcze otoczenia tych dni bardzo dobre, ale poza tym w przewadze mdły, z niestety złośliwym ochłodzeniem i brakiem prawdziwka, na którym w sumie mi jakoś ultra nie zależy, ale miło jak się pojawi, przynajmniej w 3 dekadzie. Ale na plus, że poza 13-16.10 (o świętej Brygidzie srabie srato przyjdzie ) to dupa wołowa w nim dosłownie nie istniała, nawet jako namiastka, a i te dni miały w sobie jakieś zachmurzenie. No i w sumie plus, że to bubu, chociaż lochowe, to opadów praktycznie nie miało - te występowały tylko przy mniejszym lub większym ciepełku, co też dla mnie ma ultraduże znaczenie.
Szczerze to w Toruniu jestem w stanie dać mu małego plusa, ale też bez żadnych wielkich sympatii.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum