Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 17 Październik 2022, 18:21 Który rodzimy ptak najładniej śpiewa? Cześć 1
Mam pomysł na zabawę, będę podawał w ankiecie losowo wybranych pięć gatunków ptaków śpiewających, ten który zdobędzie najwięcej głosów przejdzie do następnego zestawienia. Po serii kilku ankiet policzę głosy oddane na poszczególne gatunki i wygra ten, który zdobędzie ich najwięcej. Na podium znajdą się oczywiście także miejsca 2. i 3.. Kolejne ankiety będą pojawiały się co 2-3 dni.
Bogatka
Pierwiosnek
Makolągwa
Kos
Świstunka leśna
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Ostatnio zmieniony przez FKP 17 Październik 2022, 19:54, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Inne Pomógł: 324 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16232 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 17 Październik 2022, 19:09
A słowik. Brak go na tej liście.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Inne Pomógł: 324 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16232 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 17 Październik 2022, 19:32
FKP napisał/a:
To są Mistrzostwa Polski w śpiewie ptaków, więc przewinie się w następnej ankiecie xd
A ja jako bardzo zgryźliwy tetryk zagłosuję (jeśli to tylko będzie możliwe) tak:
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Październik 2022, 19:40
Oddałem głos na kosa (zdałem się oczywiście na swoje przeczucie, nie sugerowałem się wynikami), chociaż nie znam się na umiejętnościach wokalnych u ptaków.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum